VIDEO Ce spunea Decebal Făgădău despre podul de la Butelii în 2015

pod butelii constanta
Așa arăta pe 3 august 2017 podul de la Butelii: fără muncitori

Pe 7 decembrie 2015, Decebal Făgădău anunța că podul de la Butelii va intra în reabilitare, și avea convingerea că nu va dura prea mult.

Era, atunci, viceprimar cu atribuții de primar.

Ne spunea că termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, dar că va fi gata în numai 6 luni.

„Am convingerea să, prin condițiile pe care le vom insera în caietul de sarcini, proiectul va fi implementat în aproximativ șase luni de zile de la începere, astfel încât să nu creăm un disconfort major celor care locuiesc sau lucrează în acea zonă din oraș”, spunea, în decembrie 2015, Decebal Făgădău.

Poate și pe baza acestei promisiuni, Decebal Făgădău câștiga alegerile, la numai 7.000 de voturi distanță de principalul contracandidat, Vergil Chițac.

Podul nu este gata nici acum. Ba mai grav, este departe de a fi gata.

Cine răspunde și cum pentru acest fapt, pentru disconfortul major creat locuitorilor, așa cum spunea D. Făgădău?

Constructorul este SC Mobitom SA, firmă în care acționar majoritar este SC Five Holding SA, care deține Brick Mall. Aici acționar majoritar este Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din acțiuni, și patru membri ai familiei Oancea. Firma cipriotă are la rândul ei un acționar majoritar tot din Cipru, Duson Trustees LTD, care în 2008 și-a schimbat denumirea în Proglobal Trustees LTD. Detalii puteți citi în Ziua de Constanța. În 2012, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu declarau, pentru Evenimentul Zilei, că nu au legătură cu firmele din Cipru.

Trebuia să coste circa 1,2 milioane de euro. Prețul a explodat, însă, între timp. Primăria Constanța a publicat la începutului anului un anunț privind încheierea unui act adițional la contractul de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții „Reparații capitale și modernizarea pasajului Cumpenei”. Este vorba de o investiție suplimentară în valoare de 1.162.178,25 de lei. Procedura aplicată a fost aceea de negociere fără anunț de participare, justificată printr-o „situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, este vorba de o diferență de bani necesari pentru a plăti constructorul, în urma unor lucrări suplimentare care au fost efectuate. De precizat este faptul că acești bani au fost votați pentru a fi acordați firmei într-o ședință de Consiliu Local anterioară, contractul fiind definitivat luna trecută, toată procedura fiind deja încheiată.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scandal în Ovidiu, după un accident auto

sâm mai 26 , 2018
Un accident auto a avut loc, vineri seară, în orașul Ovidiu, urmat de un scandal. Polițiștii spun că la ora 22.17, un bărbat în vârstă de 61 de ani, a condus un autoturism pe strada Poiana, din localitatea Ovidiu, dinspre DN 3C. „Ajungând la intersecția tip sens giratoriu cu Șoseaua […]
accident ovidiu

V-ar putea interesa și: