VIDEO. Ce surpriză vă pregătește Florin, antrenor de la Delfinariu

florin alexandru delfinariu

Antrenorii de la Delfinariu caută în permanență să îmbunătățească demonstrațiile pe care vi le oferă.

În spatele a ceea ce vedeți se află săptămâni și luni de muncă.

Florin Alexandru Mazilu, unul dintre dresori, muncește cot la cot cu Ni-Ni și Chen-Chen, în aceste zile, pentru a introduce o noutate în demonstrațiile pe care le puteți urmări la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Iată câteva imagini despre ce veți putea vedea în curând la Delfinariu.

Florin Alexandru Mazilu lucrează la Delfinariu de șapte ani. A fi dresor nu înseamnă nu mai să apari în spectacol.

O zi obișnuită începe dimineață la ora 8.00. Pregătim peștele cu mare grijă, suntem atenți să nu fie rupt, să nu aibă ochii scoși, să nu fie julit. După aceea se intră la controlul medical. Aici se fac o grămadă de comportamente prin care noi ajutăm delfinul atunci când este bolnav. Se poate recolta sânge foarte ușor, se poate hidrata delfinul, cu ajutorul unui tub pe care îl avem aici, pe care îl introducem până în stomacul delfinului, se fac controale la ochi, punem picături sau gel, dacă este cazul, după care li se dă o pauză”, punctează Florin Alexandru Mazilu.

 

Acesta spune că învățarea comportamentelor noi diferă în funcție de delfin, antrenor și de numărul respectiv.

Și delfinii sunt ca și noi. Unii învață mai repede, alții mai încet. Sunt comportamente care se pot crea în 2-3 săptămâni, dar și în 2-3 luni”, spune el.

Delfinii sunt motivați mai ales de mâncare. Circa șase kilograme de pește proaspăt pe zi. Dresorii au un fluier cu ultrasunete la gât. Sunt cumpărate din Anglia. Sunt folosite în dresajul mai multor animale. Fluierul și mișcările îi ajută în meserie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Confort Urban lucrează în ritm de melc

sâm oct. 21 , 2017
UPDATE: Potrivit unor informații de ultimă oră, neverificate, de vină pentru întârziere ar fi și Inspectoratul de Stat pentru Construcții, care trebuie să trimită la fața locului un angajat pentru a da verde pentru lucrări. Deși au fost solicitați în mai multe rânduri, cei de la ISC nu au trimis […]
confort urban bobescu

V-ar putea interesa și: