VIDEO. Cel mai nou film despre poetul Ovidius. Ce au reușit Țițineanu, Broască și Cealera

poeetul ovidius
Secvență din filmul Ovidius. Premiera va avea loc pe 14 noiembrie, în Constanța

Cel mai nou film despre poetul Ovidius va fi prezentat marți, 14 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Filmul marchează împlinirea a 50 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Sulmona.

Se anunță o producție spectaculoasă, și spun asta pentru că a fost realizată de Constantin Țițineanu, Crsitian Broască (Biba, pentru prieteni) și Cristian Cealera. Țiți, așa cum îi spun apropiați primula dintre ei, a fost timp de mai mult timp directorul Constanța TV, dar este și unul dintre puținii români care realizează documentare pentru marile televiziuni din Germania, de exemplu.

Constantin Țițineanu (stânga) și Cristian Cealera (mijloc) iau un interviu pentru film

Documentarul a fost filmat în trei țări România, Italia și Bulgaria. Au fost realizate circa 15 interviuri cu specialiști din România și Italia, dar și cu martori ai înfrățirii de acum jumătate de secol.

S-a filmat aproximativ 600 de minute, din care echipa de producție a avut sarcina dificilă de a selecta și monta numai aproape 50.

Echipa de producție în toiul acțiunii

Veți putea afla din film detalii despre cum a ajuns poetul Ovidius să fie liantul între localitățile Constanța și Sulmona, despre viața și opera sa, dar și despre legendarul prefect constănțean Remus Opreanu, precum și despre Ettore Ferrari, arhitectul care a realizat statuilor poetului, statui ce pot fi admirate în cele două orașe înfrățite.

Filmul face parte dintr-un proiect finanțat de Primăria Constanța.

Intrarea la premieră este liberă.

Mai jos puteți urmări trailerul filmului.

 

Cristian Hagi
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Gratuități de Ziua Dobrogei la instituțiile care țin de Consiliul Județean Constanța

Mon Nov 13 , 2017
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Dobrogei, constănțenii vor beneficia de intrare gratuită la instituțiile publice subordonate Consiliului Județean. Ziua de 14 noiembrie are o semnificație deosebită pentru dobrogeni pentru că celebrăm împlinirea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la statul Român. Constănțenii vor putea vizita gratuit marți, 14 noiembrie […]
ziua dobrogei