VIDEO CJC și CMSN, proiecte de amploare: extinderea Delfinariului, Acvariu nou, parcare de 200 de locuri

delfinariu cmsn constanța
Delfinii din Constanța vor avea două noi bazine


Consiliul Județean Constanța (CJC) și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța pregătesc investiții de amploare. Printre acestea se numără extinderea Delfinariului, proiect pentru care s-a găsit și sursa de finanțare, construcția unui acvariu modern, dar și a unei parcări cu 200 de locuri.

Fără sprijinul președintelui CJC, nimic din acestea nu ar fi fost posibil, spune Adrian Bîlbă, directorul CMSN. Acesta a precizat că instituția a înregistrat un număr de 633.000 de vizite anul trecut și le-a mulțumit pentru că i-au trecut pragul

„Mulțumesc în primul rând președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, are a avut încredere și ne-a sprijinit în plan investițional, ce ne-a adus în situația de a fi ofertanți și interesanți pentru dumneavoastră. Decizia de vizitare a depinse de noutățile pe care le-am adus și pe care urmează să le aducem. Domnul președinte ne sprijină în continuare pentru a aduce și alte noutăți în CMSN.”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Acesta a precizat că președintele CJC a reușit să găsească sprijin la București, la Ministerul Turismului, pentru un proiect extrem de importante nu numai pentru CMSN, ci pentru tot turismul de pe litoral: extinderea Delfinariului.

„La delfini e nevoie de un spațiu mai mare, bunăstarea animalelor este un interes major. În spatele actualului Delfinariu, într-un sistem lagunar, se vor dezvolta încă două bazine, conectate cu bazinul existent, care vor asigura un volum de apă de trei milioane de litri, triplu față de cel existent. Proiectul este deja pe masa de lucru a ministerului”, a mai spus Adrian Bîlbă.

CJC și CMSN au gândit, împreună, și proiectul pentru un nou acvariu.

„Gândim un acvariu mai mare, în incinta CMSN, de pe bulevardul Mamaia, de 3.500 mp, lângă bulevard. Va avea o structură modernă, pe geam acrilic. Va avea trei nivele, acvarii de tip tunel, zone educative, zone de contact cu anumite specii de pești ce permit acest lucru, și deasupra o parcare de 200 de locuri. Această temă de proiectare este în lucru și urmează să se găsească sursa de finanțare. Domnul președinte Horia Țuțuianu a demonstrat, când a găsit sursa de finanțare pentru Delfinariu, că poate face mai mult pentru județul Constanța, care depinde de turism. Noi promovăm bio-turismul, o formă a turismului care extinde perioada de sezon, pentru că și în zilele mai reci, și cu vreme nesigură pentru plajă, putem fi interesanți pentru turiști. Constanța se dezvoltă turistic.”

Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța

Mai jos puteți urmări declarațiile video ale directorului CMSN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.