VIDEO Claudiu Palaz minte poporul cu Facebook-ul

Claudiu Palaz, aici alături de Radu Mazăre


Claudiu Palaz, președinte al PMP Constanța și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, minte poporul cu Facebook-ul, ca să parafrazăm un slogan.

Acesta a vizitat azi bisericile de cretă din Murfatlar, iar pe pagina sa oficială de Facebook cineva, probabil din partidul pe care îl conduce, a făcut un live. În timpul transmisiunii, C. Palaz a afirmat că acestea fac parte din patrimoniul UNESCO.

Adevărul este că nu fac. Claudiu Palaz, cel care își spune singur „profesionistul”, se înșală. Sau minte, nu știm exact. Era foarte simplu să verifice acest lucru dacă verifica pe internet sau ruga pe cineva din partid să facă.

Discuția de mai jos este cu Sorin Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie și Arheologie. Claudiu Palaz e supărat că nu e curat peste tot în zonă, spune că voia să preia situl pentru a strânge gunoaiele 🙂

Bisericile de cretă din Murfatlar NU sunt parte din patrimoniul UNESCO. Nu sunt nici măcar pe o listă de așteptare. Pe lângă obiectivele înscrise în lista Patrimoniului Mondial, statele membre pot păstra o listă de obiective indicative pe care le consideră potrivite pentru o viitoare nominalizare. Nominalizările pentru lista Patrimoniului Mondial sunt acceptate doar dacă obiectivul respectiv a fost înscris într-o listă indicativă. Până în 2016, România a înscris 14 obiective în lista sa indicativă.

Patrimoniul mondial UNESCO din România include în prezent în lista sa șase situri culturale (bisericile din Moldova, Mănăstirea Horezu, satele cu biserici fortificate din Transilvania, cetățile dacice din Munții Orăștiei, centrul istoric al Sighișoarei și bisericile de lemn din Maramureș) și două situri naturale (Delta Dunării și pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei).

Vă recomandăm și:

Claudiu Palaz, fii bărbat!
Claudiu Palaz are datorii cât pentru 322 de ani
Cum a ajuns Portul Constanța să răscumpere pe bani grei ce a dat gratis

Sursă video: Facebook/Claudiu Palaz (montaj)

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.