VIDEO CMSN și CJC au planuri impresionante pentru delfinariu și acvariu

dalfinariu

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și Consiliul Județean Constanța au planuri impresionante pentru extinderea delfinariului și acvariului.

„Delfinariul pe care îl avem, de un milion de litri, este insuficient dacă vrem să ținem șase delfini”, spune dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN. Cu ajutorul președintelui CJC, Horia Țuțuianu, au fost obținuți 4,5 milioane de euro numai pentru extinderea delfinariului, de la Ministerul Turismului. Pe lângă această sumă, CJC va contribui cu jumătate de milion de euro.

Anul viitor, CJC ar trebui să înceapă achiziția lucrărilor, dacă lucrurile merg bine.

De asemenea, Acvariul va ajunge, în câțiva ani, în actuala curte a CMSN.

„Va fi un acvariu modern, cu geam acrilic, va costa circa 10 milioane de euro. Consiliul Județean caută sursă de finanțare și sunt convins că o va găsi”, spune Adrian Bîlbă.

De asemenea, CMSN are și alte proiecte de dezvoltare: un planetariu nou, spațiu pentru pinguini și macaci din Gibraltar, pentru lemurieni și pentru flamingo.

Detalii puteți afla în clipul de mai jos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie RAJA pe strada Unirii din municipiul Constanța

Sun Sep 30 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 30 septembrie 2018, pe conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 600 mm de pe strada Unirii, din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în intervalul orar 13,00-18,00. Sunt afectați consumatorii din perimetrul delimitat de B-dul Mamaia […]
raja intrerupere apa