VIDEO. Constănțenii, terorizați de scormonitori. „Mi-e frică să mai duc gunoiul la ghenă că aleargă să îmi ia sacul din mână”

scormonitori gunoaie

Fenomenul furturilor din gunoaie capătă proporții îngrijorătoare în municipiul Constanța. Imaginile cu găști de rromi care scormonesc prin pubele în căutarea PET-urile și care fac dezastru în jurul lor sunt din ce în ce mai dese. Sesizările pe această temă curg, dar cu cât sunt mai multe, cu atât se pare că nepăsarea autorităților este mai mare.
Pe Facebook, constănțeni revoltați postează clipuri video și imagini în care se vede clar că aceste găști acționează în voia, ca pe tarlaua lor. Una dintre ele este postată în cartierul Inel II, aproape de Cora Brătianu. Imaginile sunt sugestive și nu mai au nevoie de comentarii.

O utilizatoare îi întreabă retoric pe primarul Decebal Făgădău și pe reprezentanții poliției locale câte mii de sesizări trebuie făcute pentru a interveni în această problemă?

„Exista in Romania orase MULT MAI MICI decat jegul pe care il conduceti, care au supraveghere video la punctele de colectare a gunoiului. Stiti foarte bine ca este sanctionabila sustragerea gunoiului din tomberoane, stiti foarte bine ca este un fenomen generalizat in voma de oras in care ati transformat constanta”, scrie un utilizator de Facebook.

Comentariile constănțenilor nemulțumiți nu au întârziat să apară.

„M-am saturat de cate sesizari am facut. Pare ca de la o zi la alta, mai multi sa strang acolo. Mie mi-e frica sa mai duc gunoiul la ghena ca alearga sa imi ia sacul din mana. Cred ca singura varianta sa dispara de acolo este sa dinamitam ghena. Prefer sa ma duc 1 km sa duc gunoiul decat sa suport mizeria asta”, scrie Ana Maria Gavrilaș.

”Nici la CET n-am pomenit asa satra… Cum dă coltul ierbii, apar si ei, si nu mai pleaca pana toamna tarziu… Eu am stat in Palas si ala se presupune ca e raiul lor…nu e nici pe departe ce e in parcarea noastra”, a răspuns Alina.

VIDEO. Constanța are un serviciu paralel de salubritate! Oameni cu căruțe îți iau din fața casei gunoiul pentru PET-uri
Mafia scormonitorilor din gunoaie. De ce trebuie oprită. VIDEO

Reamintim că, potrivit Legii 101/2006, republicată în 2014, proprietarul gunoiului este autoritatea locală. Până atunci, gunoiul nu aparținea nimănui, dar legiuitorul a stabilit acest drept de proprietate tocmai din cauza scormonitorilor, care nu putea fi opriți legal. Așadar, cei care pot lua măsuri sunt reprezentanții Primăriei Constanța. Aceștia, potrivit unei hotărâri de consiliu local, pot da amenzi contravenționale, sau, în calitate de proprietari ai gunoiului, pot face plângeri penale către Poliția Municipiului Constanța.
Poliția Locală are numai opt angajați care fac teren. Primarul Constanței a promis în campanie că va mai angaja aici 100 de persoane. Până acum nu a reușit acest lucru.

Reprezentanții companiei de salubritate au încercat în mai multe rânduri să-i angajeze pe scormonitori. Deși li s-au oferit salarii bune, carte de muncă și toate beneficiile care rezultă de aici, inclusiv asigurări de sănătate, niciunul nu a dorit să se angajeze, spune administratorul companiei, Eduard Martin.

Rezolvarea problemei stă în mâinile primăriei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “VIDEO. Constănțenii, terorizați de scormonitori. „Mi-e frică să mai duc gunoiul la ghenă că aleargă să îmi ia sacul din mână”

    1. Ghene sunt închise, dar niciun lacăt nu rezistă în fața scormonitorilor.
      Corect, trebuie să trăiască, nu să fure. Se pot angaja, dar nu vor. O să ajungem să ne dăm în cap unii la alții cu scuza că „trebuie să trăim și noi”.

  1. Politia Locala, din pacate, are alte preocupari – desfiintarea garajelor din Poarta 6……chiar daca proprietarii garajelor aveau taxele platite anticipat…..

  2. Si eu sunt in aceeasu situatie. Se vrea sa se para ca primaria nu stie de acest lucru? Suntem in pericol de imbolnaviri, copiii din blocuri vad pe geam cu rromii isi fac nevoile in vegetatie, fac sex, scandal, betii. Frumos ii sade d-lui primar cu asa oras.

  3. Firma care ii plateste si care vine hoteste si fura din gunoiul se numeste SIGUREC si sunt raspanditi in toata tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hotelurile cele mai apreciat de turiști au fost premiate

Dum iun. 18 , 2017
Pe 17 iunie 2017 a avut loc a VI-a ediție a premiilor AmFostAcolo pentru litoralul românesc eveniment de marcă pentru recompensarea unităților de cazare care au obținut în ultimii trei ani, medii și recomandări pozitive, pe baza impresiilor turiștilor care și-au petrecut vacanțele în respectivele unități hoteliere. Festivitatea s-a desfășurat […]
amfostacolo

V-ar putea interesa și: