VIDEO Constănțenii VOR PLĂTI pentru recuperarea furturilor din Dosarul Retrocedărilor

prejudiciu Dosarul Retrocedărilor Constanța
Decebal Făgădău surprins în spatele lui Radu Mazăre, în piața Ovidiu din Constanța, pe vremea când era viceprimar

După ce au fost furați de un milion de metri pătrați de teren de către Radu Mazăre și apropiați ai săi, constănțenii vor plăti în continuare pentru acest jaf.

Instanța a decis ca o parte din terenurile furate să revină la proprietarul inițial, adică la municipiul Constanța sau la statul român. Primăria Constanța a anunțat că, pentru a face acest lucru, trebuie să suplimenteze echipa de specialiști din aparatul de specialitate. Să facă, adică, angajări de noi oameni, care vor fi plătiți de noi toți, din buget.

Primarul PSD Decebal Făgădău, fost viceprimar, timp de opt ani, pe vremea mandatului lui Radu Mazăre, a cerut consilierilor local, iar aceștia au aprobat în unanimitate, aprobarea unor achiziții de consultanță, de asistență și de reprezentare judiciară pentru punrea în aplicare a sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deși primăria are un departament juridic, numărul angajaților, spune primarul, este prea mic pentru volumul de muncă ce va urma.

Primarul spune că a luat deja primele măsuri pentru punerea în aplicare a sentinței, deși motivarea sentinței nu a fost publicată, și a notificat Camera Notarilor Publici, SPIT, Oficiul de Cadastru, Direcția de Urbanism din cadrul primăriei.

„Am informat Camera Notarilor Publici cu privire la toate terenurile vizate. Am dat dispoziție să se identifice toate dispozițiile și toate terenurile, iar de aici s-au născut o mulțime de sarcini pe direcții diferite. De exemplu, Serviciul Public de Impozite și Taxe a fost informat, cu privire la efectuarea mențiunilor necesare, în cadrul rolurilor fiscale, la obligația de a anunța îndată, cu privire la orice solicitare, de certificate de atestare fiscală, în vederea înstrăinării, sau grevării, sub orice formă, a acestor terenuri, de a întocmi, deja, istorice de rol, pentru toate imobilele vizate de această decizie. Am informat Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în vederea anunțării oricărei intenții de a se efectua notări, sau înregistrări, în cărțile funciare ale acestor terenuri. De asemenea, am înștiințat Direcția de Urbanism, din cadrul Primăriei municipiului Constanța, cu privire la interdicția de a emite certificate de urbanism sau autorizații de construire, pentru imobilele vizate în această decizie. Am înștiințat direcția de patrimoniu și cadastru din cadrul primăriei, în vederea întocmirii situațiilor juridice, actualizate, pentru toate aceste imobile”.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Încă nu se știe la ce valoare se vor ridica aceste cheltuieli.

Decebal Făgădău a mai spus ceva interesant: că va avea în vedere interesul tuturor părților implicate, ceea ce înseamnă că va avea grijă atât de municipiul să reintre în posesia terenurilor, cât și de cei care au cumpărat terenurile. Printre aceștia din urmă se află, vă reamintesc, oamenii de afaceri care au construit Aqua Magic și City Mall. Al doilea caz este mai complicat, pentru că cel care a construit, Elan Schwartzenberg, prietenul lui Radu Mazăre, a vândut apoi mai departe. Există astfel de cazuri, de cumpărători de bună credință. Nimeni nu știe exact ce se va întâmpla.

Ce spune Decebal Făgădău despre punerea în aplicare a ÎCCJ în Dosarul Retrocedărilor

Vă reamintim că Primăria Constanța a publicat dispoziţiile emise de primarul municipiului Constanţa în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, desfiinţate prin Hotărârea Î.C.C.J., având în vedere Hotărârea nr. 32/2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Dosarul 6536/2/2008. Lista poate fi consultată AICI.

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “VIDEO Constănțenii VOR PLĂTI pentru recuperarea furturilor din Dosarul Retrocedărilor

  1. bai frezatule, de ce nu l-ai tras de mana pe leguma cand erai vicele lui?…esti josnic si las!

  2. Ce sa traga… Are si penalul dosar la DNA pentru retrocedari…. Este pe net tot dosarul….la poarta alba cu ei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie de proporții la Electrocentrale SA, mii de constănțeni au rămas fără căldură

Tue Feb 19 , 2019
O avarie de proporții s-a înregistrat, în dimineața zilei de 19 februarie 2019, la Electrocentrale SA, și, în consecință, mii de constănțeni au rămas fără căldură în apartamente și apă caldă. Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat către RADET Constanța că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu […]
electrocentrale sa cet palas