VIDEO Costinești, stațiunea în care copii desculți și chinuiți sunt nevoiți să cerșească

Costinești a ajuns, din stațiunea tineretului, o localitate în care copiii sunt nevoiți să cerșească, desculți, direct pe stradă.

În imagini publicate de jurnalista Andreea Trandafirescu se văd copii înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit, până la extenuare.

Mai mult, aceștia dorm pe trotuare, sub ochii nepăsători ai autorităților.

Copiii au fost observaţi în mai multe locuri din Costineşti, în zona gării sau în apropierea unui hotel. Întrebaţi de ce stau acolo, ei au susţinut că aşteaptă o soră să vină să îi ia. 

copii cersetori costinesti
Copiii cerșesc și dorm direct pe asfalt sau pe bucăți de carton

Ei au vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Unii au fost surprinşi în timp ce ţin în braţe animale sau jucării primite. 

În multe dintre fotografii sunt văzuţi în timp ce dorm pe cartoane.

„Polițiștii constănțeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public. Astfel, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești, împreună cu reprezentanți ai DGASPC Constanța, au desfășurat acțiuni (încă de aseară) pentru prevenirea și combaterea fenomenelor de cerşetorie, vagabondaj, dar și a traficului și exploatării persoanelor vulnerabile. La finalizarea activităților, pentru că astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.” a precizat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Vă recomandăm și:

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.