VIDEO Cum a fost sancționat angajatul ISU care a transmis din greșeală un COD ROȘU

Comandantul ISU Dobrogea, colonelul Popa Daniel Gheorghe, a explicat cum a fost posibil ca instituția să trimită un cod roșu din greșeală, dar și cum a fost sancționat cel care a comis greșeala.

Acesta a primit mustrare scrisă.

Acesta a explicat și de ce semnalul RO-ALERT a ajuns aproape de finalul intervalului. Una din explicații este că operatorului îi ia circa 5 minute să scrie mesajul!

Reamintim că reprezentanții instituției au transmis o avertizare de cod roșu pentru o parte din județul Constanța, dar mesajul a fost eronat.

Prin RO-ALERT s-a primit o avertizare de vreme rea pentru intervalul 18.35 – 19.30, dar avertizarea a venit spre sfârșitul intervalului.

Vântul puternic a lăsat urme în Constanța. Au căzut peste 70 de copaci, a declarat șeful ISU, nu 33, cum s-a anunțat printr-un comunicat de presă al instituției.

UPDATE ISU Dobrogea a emis și un comunicat de presă în care a explicat situația. Iată ce scrie în el.

„In urma situației înregistrată ieri la nivelul județului generată de emiterea mesajului către populație (prin intermediul sistemului Ro-alert) in urma fenomenelor meteo periculoase prognozate pentru intervalul 18.34-10.30, facem următoarele precizări: 

Transmiterea mesajului de  COD ROȘU în locul celui de COD PORTOCALIU, a fost o eroare umană, regretabilă, din partea operatorului ISU, survenită pe fondul mai multor avertizări de vreme severa, sub a căror incidenta s-a aflat  județul nostru,  respectiv 2 coduri roșii și 3 coduri portocalii.

Odata cu sesizarea acest aspect, a existat o comunicare publica imediata  in acest sens , iar la nivelul Inspectoratului declanșată o acțiune de verificare a modului in care procedura de informare a populației, prin intermediul sistemului Ro-Alert,  a fost respectata.

În urma acesteia, ofițerul de serviciu din dispecerat a fost sancționat disciplinar și s-au dispus măsurile imediate pentru reinstruirea personalului  din dispeceratul ISU Constanta in vederea utilizării eficiente a sistemului  Ro-Alert.

Facem precizarea ca de la implementarea sistemului destinat Informării populației in cazul unei situatii de urgenta, din dispeceratul isu au fost trimise   40 de mesaje către populație, fără a fi înregistrate situatii similare celei de ieri.

Totodata, sutele de apeluri primite din partea cetățenilor asupa efectelor fenomenelor meteo periculoase au fost gestionate cu maxima celeritate de echipajele pompierilor salvatori și nu au fost înregistrate victime.

Reiteram public scuzele pentru acest incident și asiguram opinia publica ca pompierii salvatori constănțeni rămân in slujba cetățenilor și vor derula cu maxima responsabilitate și dăruire. Misiunile destinate salvării de vieți.”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.