VIDEO Cum arată Lazu, condus de aproape 12 ani de primarul Cristian Maricel Cârjaliu

Imagini din comuna Lazu surprinse în august 2019 (video: Constanța 100%)

Un primar nu trebuie să facă multe lucruri. De fapt, sarcinile sale sunt prevăzute în lege și sunt destul de puține. Cele mai importante se referă la trotuare și străzi asfaltate, la salubrizare și la ordine publică. Asta spune legea administrației publice.

Am vrut să vedem cum s-a respectat de aceste îndatoriri primarul din Agigea, Cristian Maricel Cârjaliu, care conduce localitatea de aproape 12 ani. O echipă a Constanța 100% s-a deplasat zilele trecute în satul Lazu, care aparține de comuna Agigea.

Din păcate, foarte multe lucruri lasă de dorit în Lazu. Nu o spunem noi, o spun imaginile pe care le puteți vedea în acest articol. Se observă kilometri întregi de străzi neasfaltate. Sunt și lucruri care nu se văd, ca de exemplu că nu toate locuințele au sistem de canalizare. Oamenii își fac mizeriile în WC-uri improvizate, rahatul este strâns în fosă. Vă recomandăm articolul: În ciuda preferințelor primarului din Agigea, WC-urile din fundul curții trebuie să dispară. Amenzi usturătoare

Apropo, Cristian Maricel Cârjaliu este membru PSD. Iată ce spunea șeful său de partid, Felix Stroe, în anul 2016, înainte de alegerile locale, despre ce trebuie să facă un primar. Și avea mare drepatate.

„Eu am bunul obicei, fiind copil de învățător de țară, când mă duc într-o poziție prima dată studiez legislația care reglementează acea poziție. Eu știu așa: în conformitate cu Legea 215 a administrației publice locale, primarul trebuie să se ocupe de următoarele lucruri importante care sunt definite în lege. Primarul trebuie să facă să existe un transport corect în comun, să existe o tramă stradală civilizată, asfaltată, trotuare, tot ce trebuie, să existe salubrizare, să existe ordine publică. Cam acestea sunt cele patru atribuții mari ale primăriei. Mai are atribuții că finanțează parțial sistemul de sănătate, parțial sistemul de învățământ.”, a spus Felix Stroe.

Șeful PSD a subliniat că, de la acea dată, toți primarii PSD se vor ocupa de aceste lucruri.

„Cu aceste lucruri se va ocupa de acum încolo întreaga administrație locală, de la Băneasa până la Constanța. Nu putem să facem această tranziție în două săptămâni, dar vă asigur că până la alegeri toată lumea PSD intră în normal cu Legea 215. Vom ieși și vom explica cetățenilor că fiecare taxă nu poate fi folosită decât în scopul în care a fost constituită, că așa spune legea. De fiecare taxă trebuie să beneficieze toți cetățenii”, a declarat președintele PSD Constanța.

Credeți că primarul din Agigea, Cristian Maricel Cârjaliu, ales cetățean de onoare al localității, și-a îndeplinit aceste sarcini?

Vom reveni cu imagini din Agigea.
One thought on “VIDEO Cum arată Lazu, condus de aproape 12 ani de primarul Cristian Maricel Cârjaliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Polițiștii locali au ridicat trei mașini staționate pe DN2A, la câțiva metri de sensul giratoriu situat la intrarea în Tomis Plus

Mon Aug 26 , 2019
Trei autoturisme staționate neregulamentar pe DN 2A, la câțiva metri de sensul giratoriu situat la intrarea în cartierul Tomis Plus au fost ridicate de polițiștii locali din Constanța. Măsura a fost dispusă de polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța întrucât șoferii nu au respectat distanța minimă de parcare față […]

V-ar putea interesa și: