VIDEO. Cum arată magazinul LIDL pentru care Primăria a construit ciudatul sens giratoriu în formă de ∞

Magazinul LIDL de pe strada Soveja, municipiul Constanța, se deschide pentru public mâine, 26 octombrie. Acesta se remarcă prin ciudatul și unicul sens giratoriu în formă de ∞.

I-am întrebat pe reprezentanții conducerii a cui a fost ideea acestui sens.

„Toate lucrările care au fost făcute aici sunt făcute în baza autorizațiilor, studiilor de trafic. Sensul giratoriu nu este al nostru”, a spus Dorin Dincă, director de expansiune LIDL.

I-a sărit în ajutor Cristina Hanganu, director Comunicare și CSR Lidl România.

lidl constanta

Vincent Martin (Director Sediu Regional Chiajna), Cristina Hanganu (Director Comunicare si CSR Lidl Romania) si Dorin Dinca (Director de Expansiune)

„De câte ori construim un magazin ne uităm inclusiv la ușurința cu care clienții pot să ajungă la magazin, să plece din magazin. Atunci, de fiecare dată, împreună cu autoritățile, găsim cele mai bune soluții astfel încât să fie OK. 1. Să încercăm să nu încurcăm traficul. 2. Clienții noștri să ajungă ușor, să poată să plece ușor, să nu rămână în parcare blocați”, a afirmat Cristian Hanganu.

Sensul giratoriu cu pricina a creat numeroase nemulțumiri din partea șoferilor, mai ales că pe distanță de câteva sute de metri mai sunt două. Practic, pe strada Soveja, mai ales în zilele aglomerate, traficul a devenit un calvar.

LIDL se mai laudă cu faptul că avem de-a face cu primul magazin cu acoperiș verde din Constanța și al doilea din România. Suprafața totală a spațiilor verzi creată odată cu deschiderea noului magazin este de 3.000 m².

Lidl Romania_Inaugurare magazin Constanta

Acoperișul verde al magazinului

„Acoperișul verde este o tehnologie ce oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin răcirea naturală a acesteia pe timpul verii și încălzirea ei, pe timpul iernii. În plus, acoperișul verde oferă o serie de beneficii pentru comunitate, prin impactul său pozitiv asupra mediului înconjurător. Acesta reduce efectul de seră, prin absorbția prafului și a dioxidului de carbon și echilibrarea nivelului de oxigen. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în mod considerabil cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.”, au spus reprezentanții magazinului.

Un singur lucru nu am înțeles: de ce sistemul de ventilație făcea un zgomot puternic, pe timpul conferinței de presă.

Imagini din magazin și declarații puteți urmări mai jos:

Deschiderea primului magazin cu acoperiș verde din Constanța va avea loc, așa cum spuneam, în data de 26 octombrie, la ora 7.30. Inaugurarea îi va întâmpina pe clienții magazinului cu promoții și acțiuni speciale. Aceștia vor putea beneficia de reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar și la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri și altele. Orarul de funcționare a magazinului va fi următorul: între 7:30 și 22:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între 8:00 și 21:00.

LIDL va mai inaugura un magazin anul acesta. Este vorba despre unul aflat în zona Km. 4-5, în fostul Interex. Și acolo se va construi un sens giratoriu.

Vă recomandăm și:

Ce salarii se câștigă la LIDL

Cristian Hagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.