VIDEO. Cum sunt hrăniți peștii de la Acvariul din Constanța. Invitație adresată (în special) elevilor

acavriu constanta
O angajată a Acvariului din Constanța hrănește anemonele (foto: Constanța 100%, 26 ianuarie 2018)

Hrănirea peștilor de la Acvariul din Constanța este un eveniment care merită urmărit.

Am fost, astăzi, acolo, pentru a vedea cum se desfășoară și pentru a vă adresa o invitație din partea directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă. Invitația, adresată tuturor constănțenilor, dar mai ales elevilor, este: veniți să vedeți și voi cum se hrănesc peștii.

„Îi invit pe constănțeni în general și pe elevi în special să vină la Acvariu în zilele de luni, miercuri și vineri, la ora 14.00, când noi administrăm hrana. Este un circuit care se face și puteam să-l facem ghidat cu muzeograf dacă avem solicitări, putem vedea fiecare pește cum mănâncă, fiindcă sunt niște imagini spectaculoase, marea majoritate a peștilor sunt voraci, sunt destul de spectaculoși când se hrănesc. Alții sunt mai sperioși dar la momentul când le vine hrana îi vezi cum parcă se înviorează.

 Veniți pe la 13.30, vă postați  la bazinele unde începe să se administreze hrană și împreună cu biologul care le dă mâncare veniți și vedeți, faceți poze, filmați – sunt imagini deosebite, imagini care merită. Și mie-mi place să văd anemonele cum mănâncă din mâna, să văd discușii cumnâncă hrana lor deosebită, să văd forfota peștilor din bazinul central”, vă transmite dr. Adrian Bîlbă.

Acvariul din Constanța este casă pentru multe specii de pești de apă dulce și sărată, precum și nevertebrate din Marea Neagră și migratori mediteraneeni. În total circa 2000 de pești din 60 specii.

„Avem tot felul de pești, foarte multe specii care au areale diferite: Amazonul este foarte prezent, cu ape numeroase și limpezi în mare măsură, ceea ce-a făcut ca peștii să fie interesați de aspectul exterior și asta este motivul pentru care în Amazon găsim cele mai frumoase culori, cele mai deosebite forme ale peștilor. În Asia – un continent mai pământos, mai lutos și-n consecință apele, fluviile mai încărcate cu substanță organică și anorganică, adică cu particule în suspensie. Peștii nu au așa mare interes pentru exterior și, în consecință, sunt mai puțin interesanți ca aspect exterior. Totuși sunt și excepții iar ca adaptare la viață în condiții dificile, Asia este pe locul întâi”, a mai declarat Adrian Bîlbă.

Peștii din acvariul constănțean sunt hrăniți cu mâncare variată, de la creveți congelați sau refrigerați la  bucăți de pește întreg, din specii precum macrou și hering. Se încearcă, astfel, să fie hrăniți cât mai aproape cu ceea ce s-ar hrăni în natură.

Mai jos puteți urmări imagini din timpul hrănirii peștilor, dar și declarațiile pe larg ale directorului CMSN, dr. Adrian Bîlbă.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simona Halep a ajuns la spital după finala din Australia

Dum ian. 28 , 2018
Simona Halep a ajuns la spital după finala de la Australian Open. Aceasta a fost tratată pentru deshidratare. I s-au făcut perfuzii, timp de patru ore, şi a fost externată duminică dimineaţă. Constănțeanca a pierdut finala de la Melbourne, cu daneza Caroline Wozniacki, după un meci în trei seturi. Conținutul […]
simona halep

V-ar putea interesa și: