VIDEO Cum suntem furați: metodele „Pomana” și „Chei potrivite”

Polițiștii constănțeni au prezentat astăzi două metode folosite de infractori pentru a fura bunuri din locuințe: „Pomana” și „Chei potrivite”.

Comisarul Marius Ghiță, împuternicit adjunct al Poliției Municipiului Constanța, a oferit detalii, nu înainte de a sublinia că numărul furturilor a din locuințe a scăzut în 2019, față de anul trecut.

Ciprian Sobaru prezintă statistic furturilor din locuințe în anul 2019

Iată cum funcționează prima metodă.

„De regulă, autorii identificau persoane în vârstă în zone aglomerate – piețe, și, sub pretextul că ar dori să le ofere cu titlu gratuit produse alimentare în memoria rudelor decedate, conduceau victimele la domiciliul acestora. Aici pătrundeau în locuință, una dintre persoane prezenta bunurile alimentare și solicita persoane vătămate să-i preschimbe o bancnotă de valoare mare în bancnotă de valoare mai mică, pentru a observa unde își păstrează victima economiile. În momentul în care observa asta, îndepărtau victima din acea cameră pentru a spune o rugăciune în memoria rudelor, moment în care cea de-a doua persoană opera și sustrăgea suma de bani“, a declarat comisarul Marius Ghiță.

Acesta a vorbit și despre a doua metodă.

„Aici vorbim despre mai mulți autori, trei sau patru, care interveneau la blocurile cu mai mult de patru niveluri. Cum își identificau victimele? Vorbim despre apelarea prin intermediul interfonului a numerelor de la apartamente, verificau în acest fel dacă proprietarii sunt acasă, așteptau până când unul dintre locatari ieșea din locuință și astfel pătrundeau pe casa scării. După ce verificau ușile apartamentelor care erau ușor de deschis, una dintre persoane, care rămânea la scara blocului, verifica prin intermediul interfonului dacă proprietarul este acasă și astfel, în câteva secunde, pătrundeau în locuință. În momentul în care pătrundeau în locuință, fie răvășeau bunurile, fie luau doar bunurile aflate la vedere, și aici vorbim despre sume de bani sau bijuterii. La plecare, asigurau ușa locuinței“, a spus comisarul Ghiță.

Conducerea IPJ Constanţa a lansat, cu această ocazie, campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii îţi invadează intimitatea!”.


Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.