VIDEO De ce nu e o idee bună să-ți cumperi Dacia Sandero sau Logan

Să-ți cumperi o Dacia Sandero sau Logan nu este, dintr-un anumit punct de vedere, o idee prea bună.

Să începem însă cu punctele tari: preț mai mic decât al concurenței, rețea de service extinsă, piese relativ ieftine.

Care este însă principalul dezavantaj? Siguranța. Foarte mulți șoferi se uită la cât de sigură este mașina, mai ales că e plin de nebuni pe șoselele românești, cele mai periculoase din Europa. (În țara noastră se înregistrează 96 de morți în accidente rutiere la un milion de locuitor, spre deosebire de 22, în Suedia, țara cu cele mai sigure drumuri, sau de 51, media Uniunii Europene.) Pentru familiile cu copii (și nu numai), siguranța autoturismului este mai importantă decât prețul. Și dacă nu e, ar trebui să fie.

Din păcate, noile Dacii nu stau deloc bine la acest capitol.

Specialiștii Euro NCAP au publicat rezultatele celei de-a doua sesiuni de teste de siguranță din 2021. Printre modelele testate s-au numărat și noile Dacia Sandero Stepway și Dacia Logan, care însă au primit doar 2 stele din partea organizației independente.

Video cu testele efectuate găsiți mai jos.

Belgienii au depunctat modele Dacia din cauza sistemului de frânare automată de urgență. Acesta poate recunoaște doar alte mașini, nefiind capabil să detecteze pietoni sau bicicliști și nici nu dispune de un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

„Siguranța a evoluat. În mod clar, Dacia și-a găsit bucata de piață și se concentrează pe ea, dar rezultatul de 2 stele arată o ambiție mică, chiar și pentru un model accesibil. Decizia lor de a nu oferi o cameră (care să detecteze pietonii și bicicliștii) este în mod clar neconformă cu piața și dezamăgitoare, deoarece Dacia este conștientă că mașinile lor vor trebui în curând să respecte noul Regulament general de siguranță,” a declarat Michiel van Ratingen, Secretar General al Euro NCAP.

Reprezentanții organizației susțin că modelele Dacia s-au descurcat onorabil la nivel structural la testele de impact.

Dacă rezultatele la celelalte capitole ar fi fost la fel de bune, cele două ar fi primit 4 stele.

În aceeași sesiune de teste, Euro NCAP a mai testat noile Skoda Eniaq iV și Volkswagen ID.4, ambele fiind recompensate cu punctajul maxim de 5 stele. Toate cele patru modele testate au fost echipate cu pachete standard de siguranță.

Vă recomandăm și:

De frică, mi-am cumpărat un SUV

De ce murim pe șosele. Cum ne poate salva viețile Teoria Ferestrelor Sparte


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Începerea proiectului “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC CABINET STOMATOLOGIC LADENT SRL

joi apr. 15 , 2021
Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă […]

V-ar putea interesa și: