VIDEO Decebal Făgădău a explicat de ce nu a construit parcări în Constanța, așa cum a promis

decebal fagadau, primarul constantei

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, PSD, a explicat, recent, de ce nu a construit parcări în oraș, așa cum a promis în campania electorală din 2016.

Acesta a vorbit, într-o conferință de presă, despre introducerea parcărilor cu plată, o măsură pe care, personal, am salutat-o. A mai spus ceea ce am scris de mai multe ori, și anume că nu vom reuși niciodată să facem câte locuri de parcare este nevoie.

Constanța, SUFOCATĂ de mașini. De ce NU ar trebui să ne dorim PARCĂRI

„Eu când am făcut una, două, trei, 20 de dezbateri pe planul de mobilitate, lumea discuta mult mai mult despre science fiction, nu despre măsurile aceste, care prevăd zone cu parcare cu plată, partajarea locurilor de parcare, pentru că altfel, la câte mașini sunt în municipiul Constanța versus câte locuri de parcare sunt, nu vom reuși niciodată să facem noi câte locuri de parcare (n.r. este nevoie).”, a declarat primarul Constanței.

Toate bune și frumoase, până aici. În acest moment al discursului, primarul a fost întrebat de jurnalista Feri Predescu, recunoscută pentru atitudinea sa profesionistă și corectă, ce se întâmplă cu parcările despre care a vorbit în campania electorală. Este vorba, vă reamintesc, despre patru parcări supraetajate în cartiere și despre una subterană, în centrul orașului, sub parcul din fața Sălii Sporturilor.

„Avem niște proiecte cu parcări supraetajate, dar, după ce am discutat… Una este ceea ce își propune să facă un om politic, și alta este ceea ce propun specialiștii. Specialiștii în mobilitate cu care municipalitatea lucrează au spus în felul următor: pe locul întâi, încurajarea transportului în comun. Doi: mijloace de transport alternative. Nu știu dacă astăzi a observat cineva că noi dăm gratuitate la parcare pentru mașinile electrice sau hibrid, astfel că, ușor, ușor, cine vine cu bicicleta, cu, cum îi spune, mașină electrică, mașină hibrid… Pe măsură ce toate aceste măsuri sunt implementate, vom ajunge să balansăm și să dimensionăm corect. Altfel, vom ajunge ca la Spitalul Județean, să construim p parcare unde toată lumea ce voia să plece în concediu merge și-și lăsa mașina acolo.”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Din păcate, edilul nu a precizat dacă se vor mai construi aceste parcări vreodată, dacă vor apărea în noul său program electoral (în cazul în care partidul îl va mai susține pentru o candidatură), cum nu a explicat și nici de ce în alte orașe, cum ar fi Cluj-Napoca, primarul a reușit să construiască parcări în cartiere.

Fragmentul din conferința de presă în care Decebal Făgădău, primarul Constanței, vorbește despre parcări (video: extras din transmisiunea live, de pe Facebook, a cotidianului Replica de Constanța)

De asemenea, din discursul primarului lipsește, în opinia mea, ceva: lipsesc scuzele pentru cei care au crezut (și chiar cei ce nu au crezut) în promisiune sale.

Apropo, dacă erați curioși: în Cluj Napoca, există următoarele parkinguri, potrivit primăriei de acolo:

 • Parking Primăverii F.N.
  • 406 locuri destinate abonatilor
  • 34 de locuri, la demisol II, în regim plata orară, destinate vizitatorilor – regim autotaxare
 • Parking Băișoara 1-3
  • 317 locuri destinate abonaţilor
  • 38 de locuri în regim plata orară, destinate vizitatorilor – regim autotaxare
 • Parking Mehedinți 58A
  • 126 de locuri destinate abonaţilor
 • Parking Str. Fabricii nr. 4 – Str. Fabricii nr. 5
  • 310 locuri destinate abonaţilor
 • Parking Moților – parking zona centrală
  • 382 locuri
 • Parkinguri private – (Leul, Dorobantilor)
 • Parkinguri subterane – Sala Polivalenta și Stadion

Vă recomandăm și:

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.