VIDEO Dezvăluiri incendiare despre scandalul carierei de piatră de la Lumina. Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor a Senatului a venit la Prefectura Constanța

Claudiu Palaz
Claudiu Palaz (foto: Constanța 100%, 15 decembrie 2018)

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului României se află, în aceste zile, la Prefectura Constanța, a anunțat Claudiu Palaz, fost prefect, care a fost citat de această comisie în calitate de martor.

Este vorba despre cariera de piatră de la Sibioara, cumpărată de firma Comprest Util și revendicată, apoi, de niște bătrâne.

Claudiu Palaz a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă.

„În perioada când am fost prefect nu am fost de acord să retrocedez o carieră a statului. Această carieră este exceptată de la retrocedare. Ulterior, onor prefecții care au venit au formulat plângere penală în acest sens, încercând să forțeze ca această carieră să fie luată de niște șmecheri, căci acesta este termenul. Din informațiile pe care le am și din documentele pe care le am, se pare că în spatele afacerii pentru a prelua această carieră este Sorin Strutinsky, împreună cu avocatul Hașotti, care reprezintă partea respectivă, și, nu știu dacă o veți da sau nu, nu cred că este străin nici domnul procuror Teodor Niță, care a fost avocatul părții respective care a primit acest teren în această ecuație. Comisia senatorială de anchetă a abuzurilor a venit pentru a face lumină în acest caz, pentru că, încercând să se retrocedeze această carieră, au găsit această chichiță și au făcut un recurs tardiv (n.r. pentru anularea titlului de proprietate).

Nu cred că și-ar fi permis fostul prefect să facă sau să sugereze să se facă apel tardiv. Procedural, vă spun, și am fost prefect, plicul care a fost comunicat către Prefectură a dispărut, a fost furat – acesta este termenul pe care cred că trebuie să ni-l asumăm – de la comunicare, tocmai pentru a induce în eroare prefectul pentru a face apel tardiv. O șmecherie juridică.

Sunt convins că jurista prefecturii se află în spatele acesteia, pentru că justificarea ei a fost că acestea sunt procedurile interne, ori nu putem să avem, ca instituție, o procedură internă privind modul în care se face o cale de atac în judecătorie, atât timp cât ai lege care îți prezintă termene fixe care trebuie respectate.

Dacă se va face mai adânc ancheta de către Comisia de Abuzuri a Senatului și se dorește să se facă lumină în acest, sunt convins că vinovatul va fi descoperit și îmi asum că, administrativ, din partea juristei este făcută această șmecherie.

Dacă nu se va rezolva acest lucru, dacă nu se găsește un vinovat ca pe cale penală să se facă dovada că a fost reacredință sau abuz în serviciu, eu vă zic că acest titlu de proprietate rămâne pe această carieră. Iar statul român o va pierde, în favoarea unor șmecheri, care se vor apuca să facă această exploatare, cu sprijinul anumitor instituții ale statului”, a declarat Claudiu Palaz.

Cea care figurează că a ridicat documentele de la Registratură este Joița Mititescu. Juristul care s-a ocupat de dosar a fost audiat. Șefa de serviciu a recunoscut că i-a dat dosarul unui jurist, că a făcut recurs și i-a comunicat acest lucru. În ultima zi a recursului, la ora 15.00, se dezbătea cum se poate depune acest rescurs, deși el putea fi trimis și prin poștă, spune Palaz.

„Nu e eroare, e intenție”, a conchis fostul prefect.

Membrii comisiei urmează să dea o rezoluție în urma anchetei, act ce va fi trimis, ulterior, către instituțiile abilitate. Controlul comisiei se va finaliza în luna ianuarie.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la proprietarul companiei Comprest Util, Grigore Comănescu, dar acest nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui articol.

Constanța100% acordă dreptul la replică tuturor celor care au fost menționați de Claudiu Palaz (adresa de email: contact@ct100.ro).

Vom reveni.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se strică vremea. Atenție, se poate forma polei

Mon Dec 17 , 2018
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitații, mai ales sub formă de ninsori, viscol și polei, valabilă în întreaga țară, până marți la orele prânzului. Conform prognozei, în intervalul 17 decembrie, ora 12:00 – 18 decembrie, ora 12:00, în nordul și în estul Olteniei, în […]
Ninsoare pe drumul dintre Constanța și Ovidiu (foto: Constanța 100%, 28 noiembrie 2018)

V-ar putea interesa și: