VIDEO Dobrogea TV. De ce se opune deputatul Ion Stelian-Cristian construirii unui parc de miniaturi în parcul Tăbăcărie

ion stelian cristian

Astăzi este organizat un protest împotriva construirii unui mini parc în parcul Tăbăcărie. Unul dintre organizatorii evenimentului, deputatul USR Ion Stelian-Cristian, a vorbit, într-o emisiune la Dobrogea TV, despre motivele principalele ale protestului.

„Dacă se face acest proiect, se va distruge o bucată bună din Parcul Tăbăcărie, pentru că acest proiect presupune o reducere de spațiu verde. Practic, 2.000 de metri pătrați vor fi betonați sau asfaltați. Vor fi 40 de mini platforme pe care se vor amplasa acele miniaturi. 40 înmulțit cu 9 metri pătrați fiecare. Cert e că sute de metri pătrați de spațiu verde vor dispărea. Vor să facă și un mini lac. Zona aceea se va îngrădi. Se va intra cu bilet, după un anumit program. Mi se pare o pierdere pentru parcul Tăbăcărie”, spune deputatul.

Biletele vor fi gratuite, în primă etapă, dar este posibil ca peste câțiva ani să se intre cu intrare.

Ion Stelian-Cristian a subliniat că, în opinia sa, zona respectivă trebuie să fie spațiu verde, unde se să joace copii, copii care acum nu mai au, practic, unde să se joace.

Deputatul nu este de acord nici cu proiectul PMP, care prevede că peste două hectare din parc să treacă în administrarea Consiliului Județean Constanța.

Tot el mai spune că parcul este lăsat în paragină în mod deliberat, pentru ca apoi să i se dea altă destinație, după modelul City Park.

Reamintim că Primăria Constanța a anunțat că va realiza un parc de miniaturi în parcul Tăbăcărie, unde vor fi amplasate miniaturi al celor mai importante obiective din judeţ, proiectul fiind realizat împreună cu o regiune din Bulgaria.

„Ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoaroase pe care le are oraşul şi pe care le are regiunea noastră, în atenţia turiştilor. Utilizăm fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria , evident că vom promova şi câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar. Cred că lucrul cel mai important este că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care vă spun sincer astăzi nu se plimbă oamenii, astăzi oamenii o ocolesc pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem cu sprijinul fondurilor europene să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie astfel încât dintr-o zonă ocolită de constănţeni şi de turişti astăzi să o transformăm într-o zonă atractivă pentru constănţeni şi pentru turişti”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Emisiunea o puteți urmări aici:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câteva zeci de constănțeni au protestat pentru spațiu verde

Sat Nov 4 , 2017
Câteva zeci de constănțeni au ieșit astăzi, din case, pentru a cere primăriei să nu distrugă puținul spațiu verde care a mai rămas în oraș. Au fost circa 65, poate unul sau doi în plus sau în minus, cel puțin atât am numărat, spre finalul protestului. Se opun, în primul […]
protest parc tabacarie