VIDEO Eforie Nord, un șantier. Stațiunea se pregătește pentru sezonul estival

Marți, 31 martie. Afară sunt două grade Celsius. Suntem în plină epidemie de coronavirus. Guvernul a emis șase ordonanțe militare. Constanța este încremenită. În Eforie se lucrează însă. Ba mai mult, se lucrează intens.

Am dat o fugă în stațiune să vedem dacă zvonurile care spuneau că în Eforie Nord se muncește la foc continuu sunt adevărate. Am văzut mai multe șantiere, în ciuda vremii reci și a vântului pătrunzător. Se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea bulevardului Tudor Vladimirescu, aflat aproape de malul mării. O bună zonă de promenadă pentru turiști și localnici. Primăria Eforie a atras un proiect european de 21,9 milioane lei, care prevede, în plus, și reabilitarea Străzi Mării nr. 1 și Străzii Mării nr. 2.

Un alt șantier la care se lucra la sfârșitul lunii martie este cel de lângă lacul Belona. Vorbim tot despre un proiect european, intitulat „Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona, Oraşul Eforie”, în valoare de 20,8 milioane lei, care trebuie să fie finalizat în august 2021.

De asemenea, se lucra la construirea de noi parcuri. Este tot un proiect european, intitulat „Reconversia terenurilor degradate pentru folosul cetatenilor din Orasul Eforie”. Valoarea este de 21,8 milioane lei și prevede amenajarea a cinci zone de recreere: 3 parcuri in Eforie Sud (strada Siretului, strada Pescarilor si strada Albatrosului) și 2 parcuri Eforie Nord – Republicii (in spate Troita si pe strada Traian, zona blocuri).

Așadar, în ciuda coronavirusului, stațiunea Eforie se pregătește pentru turiști și pentru sezonul estival. După cum se vede, va avea un avantaj major față de celelalte, unde nu se mișcă niciun pai.

Și, dacă vă e dor de vară, vă oferim câteva motive pentru a vizita Eforie.

Persoanele care se orienteaza din vreme pentru a gasi cea mai buna cazare Eforie Nord o fac pentru ca aceasta este singura statiune de la Marea Neagra unde plaja este suficient de larga si exista cele mai frumoase zone de promenada. Din fericire, agentiile de turism vin cu cele mai bune pachete de oferte posibile. Multitudinea de unitati de cazare si facilitati pe toate gusturile si pentru toate buzunarele este reprezentata de pensiuni, vile, hoteluri cu piscine sau cu locuri de joaca pentru copii, lista ramanand desigur deschisa.

Exista mai multe obiective turistice in Eforie Nord pe care turistii care ajung aici le pot vizita si in care isi pot petrece timpul daca aleg ca destinatie aceasta statiune.

Un astfel de obiectiv este Europa Yacht Club, acesta fiind primul port privat de agrement din Romania si care a fost construit la cele mai inalte standarde. Locatia se afla la doar cateva minute de centru. Drumul de acces este pe soseaua internationala si permite legatura directa dintre port si autoturisme. Portul poate sa gazduiasca aproximativ 60 de ambarcatiuni si permite inchirierea de veliere.

Lacul Techirghiol este, de asemenea, cunoscut pentru toate calitatile pe care apa sarata le are, pentru namolul sapropelic utilizat la tratarea mai multor afectiuni si pentru o serie de alte beneficii, care il fac o destinatie de vacanta pentru numeroase persoane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.