VIDEO Focar de mizerie lângă viitorul spital militar de campanie din Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lângă viitorul spital militar de campanie care se construiește în municipiul Constanța este un focar de mizerie.

Un cititor ne-a transmis câteva imagini din care se vede că, la numai câțiva metri de locul unde au început lucrările, sunt gunoaie aruncate la întâmplare.

„La doar 10 metri de noua intrare de spitalul de campanie este un mare focar de mizerie. Odată cu încălzirea vremii sigur va fi și un miros insuportabil și o sursa de îmbolnăvire, dacă primăria nu va igieniza zona din vecinătate. Poate dvs. reușiți să faceți o sesizare mai pertinentă. Atașat aveți o filmare făcută azi . Mizeria e foarte aproape de noul spital”, ne-a spus acesta.

Imaginile de mai sus sunt realizate miercuri, 25 martie.

Specialiștii MApN au luat decizia ca spitalul să fie ridicat pe stadionul „Portul” Constanța.

Unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienților.

„Menționez că la spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus”, a declarat prefectul.

Medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase.

Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil.

„Este un pas important și o soluție viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Apărării Naționale, care nu au ezitat să ne sprijine și sunt sigur că o vor face necondiționat, pentru binele comun al tuturor românilor!”, a mai spus prefectul Constanței, George Niculescu.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.