VIDEO Fostul prefect care a produs un accident mortal scapă de închisoare. Ce mesaj a transmis prin avocat

Ioan Albu pe holul Judecătoriei Medgidia, în așteptarea sentinței

Ioan Albu, fost prefect al Constanței, nu merge la închisoare. Judecătorii au decis că arestul la domiciliu este măsura care se impune în cazul său. Decizia nu este însă definitivă.

Fostul prefect a produs un accident mortal în seara zilei de 16 februarie, pe DN 3, în județul Constanța, în jurul orei 19.15.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin. La un moment dat ar fi pătruns pe contrasens, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma impactului, șoferul din a doua mașină a decedat pe loc. Avea 44 de ani.

Bărbatul aflat la volanul din prima mașină era fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu. Acesta a fost internat câteva zile, iar după ce a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, aceștia au cerut instanței de judecată, arestarea sa preventivă.

Ioan Albu

Judecătoria Medgidia a respins însă solicitarea procurorilor și a considerat că arestul la domiciliu este mai potrivit pentru fostul prefect.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin (1) NCPP respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpatului A. I.. În baza art. 227 alin. 2 NCPP raportat la art. 218 NCPP dispune luarea faţă de inculpatul A. I., a măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.02.2020 până la data de 21.03.2020, inclusiv. Constată că inculpatul nu a fost reţinut de către organele de urmărire penală. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen., impune inculpatului A. I. obligaţia de a nu părăsi imobilul din ……, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.”

Iată minuta instanței de judecată:

Cătălin Filișan, avocatul lui Ioan Albu, a declarat că acesta „regretă enorm”.

„Procedurile judiciare sunt în curs, de aceea sunt destul de reținut în declarații cu privire la modalitatea de consumare a infracțiunii, la dinamica accidentului. La finalul urmăririi penale, când probabil va fi sesizată instanța de judecată, atunci vom face publică o declarație cu privire la acest lucru. Ceea ce vă pot spune este că regretă enorm situația creată și va încerca să fie alături de familia victimei pentru a diminua pe cât posibil consecințele faptei sale. Astăzi a fost externat din spital, și-a dorit să vină în fața instanței, iar doctorii au procedat la externarea lui.”

Cătălin Filișan, avocat

Tatăl lui Ioan Albu este omul de afaceri Gheorghe Albu, unul din cei mai bogați constănțeni.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Leul, la cel mai mic nivel din istorie față de euro. Sunt așteptate scumpiri

Fri Feb 21 , 2020
Banca Națională a României a anunțat, vineri, un curs valutar record pentru euro: 4,8026 lei, după ce cu o zi înainte ajunsese deja la un nou maxim istoric. Este pentru prima dată în istorie când moneda europeană atinge acest nivel. Este o veste proastă dacă aveți rate în euro, dar […]