VIDEO FOTO Jeg și mâncare expirată în restaurante asiatice din București

Comisarii din cadrul ANPC au efectuat, pe 2 octombrie, 18 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in restaurantele cu specific asiatic din Bucuresti.

Pentru incalcarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor, au fost aplicate 26 amenzi contraventionale in cuantum de 310.000 lei si 5 avertismente.

A fost retrasa definitiv de la comercializare si din circuitul consumului uman cantitatea de 1.211,92 kg produse alimentare, in valoare de 35.197,15 lei, pentru urmatoarele abateri:

 • erau utilizate produse alimentare cu data limita de consum depasita;
 • materiile prime nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare si documentele de provenienta;
 • conditiile de depozitare ale alimentelor erau necorespunzatoare; 
 • schimbarea starii termice a produselor;
 • in spatiile de pregatire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar conditiile igienice erau necorespunzatoare, respectiv paviment depreciat, pereti cu urme de grasime, hote murdare cu urme de grasime arsa.

Cu ocazia actiunilor de control desfașurate s-a propus masura complementara de inchidere pe o perioada de pana la 6 luni pentru 9 operatori economici.

Suspiciuni de șpagă!

„Asa cum am mai spus, in paralel cu verificarea activitatii operatorilor economici, vom proceda si la evaluarea celei a comisarilor ANPC. Există informatii in piata, ca unii dintre acestia isi « rotunjesc » veniturile in cadrul actiunilor de control, motiv pentru care am declansat o vasta actiune de verificare, conretizata prin:

 • suspendarea activitatii « de teren » pentru cei suspectati
 • preluarea ultimelor documente incheiate si verificarea temeiniciei acestora
 • informarea institutiilor anti coruptie pentru desfasurarea de activitati specifice
 • solicitarea publica de a nu incuraja ilegalitatile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Acesta a precizat că actiunea inceputa pe 2.10 pare sa intareasca suspiciunile!

„Trei dintre colegii nostri nu au vazut deficientele constatate ieri, sau intr-un timp scurt, operatorii economici si-au distrus afacerea… Interesant este ca vorbim tot timpul de aceeasi trei colegi! Dupa ce au trecut prin concedii medicale discutabile, libere etc, unii incearca sa-si suspende activitatea! Am cerut renuntarea la vechile obiceiuri, sau parasirea institutiei, dar pare cu nu sunt convingator!”, a mai spus Horia Constantinescu.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Un comentariu

 • Vreau sa stiu si eu care este subiectul acestei stiri.Anume lista cu numele restautantelor calcate de autoritati.De unde stim ca nu au fost 2 in loc de mai multe? Care este sensul stirii daca eludeaza cu buna stiinta informatia ?!?! Care este interesul unei asemenea stiri fara logica, unul politic?!

  Cristian

Leave a Reply

Your email address will not be published.