VIDEO Gruparea navală NATO condusă de România a intrat în Marea Egee. Condiții severe pe mare

După ce și-au încheiat misiunea în Marea Neagră, cele trei nave ale grupării NATO SNMCMG-2, au tranzitat miercuri, 5 februarie, Strâmtoarea Dardanele și au intrat în Marea Egee, luând cap-compas Insula Creta din sudul Greciei.

Marinarii militari germani, români și turci se confruntă cu condiții hidro-meteorologice severe, vânt puternic, mare agitată, averse de ploaie în marșul lor către sud, dar își continuă acțiunile conform mandatului încredințat.

Vânătoarele de mine “FGS Fulda” (Germania) şi “TCG Akcay” (Turcia), sub conducerea navei-comandant “Viceamiral Constantin Bălescu” asigură prezenţa navală NATO, în perioada următoare, în Marea Mediterană, pentru a asigura consolidarea măsurilor de asigurare a securităţii maritime colective şi de proiectare a stabilităţii la graniţa dintre Europa, Asia şi Africa, o regiune frământată de o gamă diversă de ameninţări.

La bordul navei militare românești, se află 82 de marinari români, care se vor întoarce acasă la sfârșitul lunii iunie. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a parcurs, în anul 2019, un amplu program de modernizare a sistemelor, instalațiilor și echipamentelor de la bord și desfășoară misiuni în afara Mării Negre, pentru prima dată de când a intrat în dotarea Forțelor Navale Române, scriind o nouă pagină în istoria modernă a Marinei Militare Române. 

Sursă video: căpitan Nicoleta Burlacu


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.