VIDEO Horia Constantinescu: „Îmi încurajez familia să cumpere mere bătute, cu viermi în ele”

horia constantinescu
Horia Constantinescu, comisar șef CJPC

Horia Constantinescu, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și coordonatorul Corpului de Control al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, ne îndeamnă să mâncăm mere românești, chiar dacă au viermi în ele. Sau, dacă vreți, tocmai datorită acestui lucru.

Apropo, a declanșat și un război al peștelui. Și al fructelor și legumelor.

Despre pește, în special, spune că în România și Europa se folosește o dublă măsură. Adică, un pește pescuit de români nu poate fi vândut decât în termen de 48 sau 72 de ore de la pescuire, în funcție de anotimp, în timp ce unul adus din Europa are o perioadă de valabilitatea de până la 21 de zile.

CJPC Constanța derulează, de cel puțin doi ani, controale în acest domeniu. Despre cel mai recent puteți citi AICI.

Din câte am înțeles (dar vă invit să urmăriți emisiunea de mai jos, realizată la Dobrogea TV, în data de 20 aprilie 2019), de vină pentru acest lucru nu ar fi europenii, ci instituțiile românești. Direcția Sanitar Veterinară, condusă de un constănțean, Geronimo Brănescu, ar avea în vedere schimbarea acestor condiții pentru pescarii români.

Mi se pare că, de multe ori, ne dăm singur cu stângul în dreptul.

A vorbit Horia Constantinescu și despre merele care au un strat protector de ceară, care, spune el, citând studii ce nu sunt unanim acceptate, ar putea cauza, pe termen lung, cancer la stomac și la sistemul digestiv.

Recomandarea sa: cumpărați pește românesc, proaspăt, de la pescari, și mâncați mere românești, mai stricate, chiar cu viermi în ele, pentru că sunt viermi de măr, dovadă că fructul este sănătos.

„Eu îmi încurajez familia să achiziționeze mere bătute, cu viermi în ele, pentru că sunt viermi de măr, nu dați putrefacție. Așa a vrut Mama Natură. Și în desenele animate sunt viermi în mere, acolo locuiesc. Tai, cureți și ai convingerea că mănânci un produs cât mai aproape de natural”, a spus Horia Constantinescu.

Coordonatorul Corpului de Control al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului spune că în România există produse cu dublu standard, mai proaste calitativ decât în alte țări europene.

Reamintim că ANAF a declanșat acțiunea Demetra după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut verificări referitoare la dublul standard al produselor din Europa și România.

Horia Constantinescu în emisiunea „Realitatea locală” de la Dobrogea TV

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Cum se prelucrează peștele în fabricile care lucrează pentru supermarketuri

sâm apr. 20 , 2019
Protecția Consumatorilor continuă seria de controale în domeniul comercializării peștelui și produselor piscicole. După ce comisariatul județean Constanța a găsit produse cu probleme într-un mare lanț de magazine, s-a dus pe urma produsului până a ajuns în fabrica unde se procesează peștele. „În urma unei acțiuni de control declanșat de […]

V-ar putea interesa și: