VIDEO Iată cum arată parcul promis de Felicia Ovanesian acum 4 luni

Felicia Ovanesian, city manager al municipiului Constanța, promitea, pe 14 ianuarie 2021, că ea și primăria vor construi un parc în locul actualului Registru Auto Român.

„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul, mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, a scris Felicia Ovanesian, pe pagina sa de Facebook.

Ne-am gândit să vedem cum arată acest parc, la mai bine de 4 luni după ce a fost promis. Vorbim despre o suprafață mică, de puțin peste 8.000 de metri pătrați, deci de un proiect mic, față de cele din Cluj, de exemplu, unde se construiesc zeci de hectare de parcuri. Unul din ele, de pildă, are peste 45 de hectare.

Iată cum arată „parcul” promis.

Practic, în această perioadă nu s-a întâmplat nimic! RAR-ul funcționează tot acolo, nici măcar nu a fost mutat. S-a încercat acest lucru, dar a fost un eșec deplorabil. Primarul Vergil Chițac a propus consilierilor o hotărâre prin care RAR-ului i se acorda un teren în altă parte. Prefectura a notificat însă Primăria că această hotărâre încalcă atât Constituția României, Codul Civil și noul Cod Administrativ. O eroare care denotă superficialitatea hotărârii, ca să nu spunem mai mult, în condițiile în care city manager și inițiatoare a proiectului parcului este Felicia Ovanesian, avocat de profesie.

Reamintim că RAR-ul a fost mutat în acest loc, unde funcționa o bază a fostului RATC, de administrația Decebal Făgădău, fără niciun studiu de impact asupra traficului sau a locuitorilor din zonă. De fapt, într-un dispreț total.

Vă recomandăm și: Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

18 cazuri noi de covid în județul Constanța. Incidența de ieri și de azi

Tue May 18 , 2021
Până astăzi, 18 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.972 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.027.412 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 681 cazuri noi de persoane infectate cu SARS […]