VIDEO Imagini incredibile. Materiale de construcții aruncate în lacul Siutghiol

În România, domeniul construcțiilor este un fel de Vestul Sălbatic. Fiecare face ce vrea, consecințele aproape că nu există.

Imaginile publicate utilizatorul Dorin Smaranda pe grupul de Facebook „Constanța constănțenilor” sunt incredibile și o dovadă în acest sens. În ele se vede cum un camion răstoarnă o încărcătură întreagă în lac. Se întâmplă pe malul lacului Siutghiol, în Năvodari, lângă Scoica Land. Cel mai probabil, este vorba despre pietriș sau nisip. Nu este gunoi, pentru că în imagini se vede și un loc unde se strânge gunoiul. În apropiere se construiesc mai multe blocuri.

Cei care filmează se întreabă extrem de surprinși dacă are voie să facă așa ceva. Răspunsul evident este că nu, nu au voie. „Poate că vor să facă o parcare”, spune cineva.

Metoda nu este nouă, din păcate. În 2018 scriam, pentru România liberă, cum este betonată Marea Neagră, în Agigea. Unul dintre tiruri trece chiar pe lângă o mașină a Poliției Locale Agigea, instituție care aparține de Primăria Agigea. Polițiștii locali nu fac niciun gest. Într-o altă imagine, primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, se află chiar în locul unde tirurile aruncă moloz în mare. Articolul poate fi citit AICI. Primarul a reacționat dur și a amenințat cu repercusiuni financiare, din cauza acestor dezvăluiri, deși i-am cerut un punct de vedere și l-am publicat.

Zona lacului Situghiol din Năvodari colcăie de ilegalități. Statul român pierde acolo 3,6 milioane de metri pătrați de teren, în valoare de circa 1 miliard de euro, iar justiția doare. Am scris pe larg despre acest lucru în Constanța 100%. Un exemplu, AICI.

În cazul de față, cerem autorităților statului să se autosesizeze, deoarece vorbim despre o crimă ecologică: Primăria Năvodari, Garda de Mediu, Apele Române, Inspectoratul de Stat în Construcții și nu numai. Mai ales Apele Române Dobrogea Litoral, care administrează lacul. Ca să nu credem că directorul Hristu Uzun doarme în front.


sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.