VIDEO Imaginile (și cifrele) care arată că orașele Constanța și Cluj fac parte din lumi diferite

Cluj vs Constanța

Primăriile din Constanța și Cluj au postat pe paginile de socializare clipuri prin care arată transformările prin care au trecut cele două orașe. Le puteți vedea mai jos.

Materialul realizat de Primăria Constanța are 4 minute și 8 secunde, cel al Clujului este de aproape patru ori mai lung: 15 minute și 10 secunde.

Constanța se laudă cu stații inteligente de autobuze (de fapt, sunt una sau două în tot orașul, dar este un început), cu 390 de biciclete gratuite (un proiect care a demarat cu o întârziere de câțiva ani), cu 57 de cabinete școlare renovate, investiții în școli și grădinițe, aparate de ultimă generație, televizoare și paturi noi la Spitalul de Boli Infecțioase. De asemenea, la realizări apar 12 străzi construite de la zero și 60 de parcări noi cu peste 1.700 de locuri, precum și 25 de locuri de joacă și „mii de plantări de flori și de copaci”, fără să se specifice despre câți copaci este vorba.

Clipul realizat de clujeni este împărțit pe mai multe capitole. La „Mobilitate” apare informația că orașul Cluj-Napoca are cele mai multe autobuze electrice din România și este în top 10 orașe din Europa la această categorie: 41 în circulație, din care 30 au fost achiziționate anul trecut. În plus, Cluj Napoca a achiziționat 50 de troleibuze noi și 10 autobuze speciale pentru transportul elevilor (numărul traseelor a ajuns la 12). Constanța nu are nici de unele, nici de altele. La capitolul „Infrastructură urbană” sunt menționate mai multe investiții, cum ar fi demararea lucrărilor la prima stradă „smart” din România, cu fonduri europene. Cluj are 4 parking-uri în execuție și 6 în faza de proiectare, pe lângă cele deja existente. Este vorba despre parcări supraetajate în cartiere. Primăria Cluj a montat 116.950 de fire de gard viu și 293 de arbori cu balot. Are 4 pentru pentru noi parcuri și 16 proiecte pentru parcuri și zone de agrement. S-au efectuat lucrări de reparații la locurile de joacă (290 de amplasamente). Alte realizări: parcometre noi, pe lângă posibilitatea de a plăti parcarea prin SMS, 125 de camere video de tip „bodyworn” pentru polițiștii locali, cursuri de digitalizare pentru seniori, proiectarea unui cartier nou, Centru de Inovare și Imaginație Civică, acordarea de sprijin financiar (11.776.528 lei) pentru 11 (unsprezece) instituții spitalicești, consultații medicale gratuite pentru clujeni, servicii medicale gratuite pentru elevi în 112 cabinete de medicină generală și 22 de cabinete de medicină dentară, 182 de proiecte culturale și de tineret, în valoarea de 11,98 milioane lei. La final, cireașa de pe tort.

„Primăria Cluj-Napoca a pregătit proiecte pentru finanțare din fonduri europene în valoarea totală de peste 420 milioane euro”, se anunță în filmuleț.

Vă reamintim, în anul 2018 Primăria Constanța a atras fonduri europene de 28 milioane lei, iar Primăria Cluj, de 479 milioane lei. Detalii AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.