VIDEO În iarna aceasta, în Constanța se vor deszăpezi și trotuarele, și aleile

Constanța este pregătită de iarnă, anunță Primăria Constanța. Utilajele sunt gata oricând să intervină pentru deszăpezirea orașului!

Autorităţile locale dispun în acest an de un număr mai mare de utilaje pentru activitatea de deszăpezire față de anii anteriori.

„Una din principalele noutăţi constă în achiziţionarea unor utilaje speciale, de mici dimensiuni, care vor fi folosite pentru curăţarea trotuarelor și a spațiilor greu accesibile. Așadar, în sezonul de iarnă 2019 – 2020, se va acționa simultan pe marile bulevarde, pe străzile și aleile înguste și pe trotuare.”, au precizat reprezentanții primăriei, printr-un comunicat de presă.

Se va interveni cu:

 • Autospeciale cu lamă
 • Autospeciale cu lamă, cisternă și sărăriță
 • Încărcătoare frontale
 • Camionete cu lamă și sărăriță
 • Autoutilitare de intervenție
 • Freze de mici dimensiuni
 • ATV cu sărărițe și plug

Au fost achiziționate peste 16.000 de tone de material antiderapant, pentru a se acționa prompt atunci când situația o va impune.

Primăria a realizat un clip de prezentare a utilajelor în curtea Polaris M Holding, compania care se ocupă de salubritatea și deszăpezirea orașului.

Persoanele afectate de fenomenele meteorologice periculoase au la dispoziție peste 100 de locuri de cazare în incinta a 3 unități de învățământ :

 • Colegiul Tehnic „Tomis”
 • Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”
 • Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială va asigura spațiile necesare de cazare pentru persoanele fără adăpost.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

 • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
 • Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.
 • Direcția Generală Poliția Locală – 0241.484.205 sau 0799/606142(WhatsApp)


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O tânără mamă și polițistă se luptă cu cancerul. Cum o putem ajuta

mar dec. 3 , 2019
Mădălina Cojocariu lucrează în cadrul I.P.J.Constanța, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, având gradul de subinspector.  La doar 31 de ani, lumea Mădălinei s-a prăbușit. Odată cu venirea pe lume a copilului ei, a venit și un diagnostic crunt: cancer la colon și metastaze la ficat. De mai bine de […]

V-ar putea interesa și: