VIDEO IPS Teodosie: „Avem de construit noi biserici!”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
ips teodosie

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că în Constanța trebuie să mai fie construite biserici.

Se referea atât la municipiul Constanța, cât și la județ.

Afirmația a fost făcută miercuri, 24 aprilie 2019, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. (video la finalul textului)

Acesta a vorbit despre biserica Sf. Haralambie, care a fost ridicată în anul 2010, dar care nu a avut autorizație de construire. La un moment dat, s-a pus chiar problema demolării, dar Primăria Constanța a anunțat că nu va face niciodată acest lucru. Dimpotrivă, s-au căutat soluții pentru intrareaa în legalitate a construcției fără autorizație.

„Biserica va fi așezată tot acolo, pentru că s-a constatat că ce e pe dedesubt nu este afectat din cauza bisericii. S-au făcut atâtea liturghii acolo. Cine are curaj să mute o biserică unde s-a slujit de atâtea ori? Cred că și credincioșii susțin această biserică”, a spus IPS Teodosie.

Preot paroh acolo este Ciprian Stanca, un fost om de afaceri născut în Dorna Arini, județul Suceava. Povestea sa merită citită. O puteți face mai jos.

IPS Teodosie a precizat că au reînceput lucrările și la biserica de la Casa de Cultură, din parc. Nu știe exact când va fi gata, dar Arhiepiscopia nu renunță în niciun caz la construcție.

Biserica din Mamaia va fi sfințită în luna mai.

Până atunci, funcționează capela de la intrare în stațiune. Și aici, Arhiepiscopia Tomisului vrea să ridice o biserică.

De asemenea, se va construi o biserică și în cartierul Palas, pe strada Munții Tatra. Arhiepiscopia avea două terenuri. Va da unul înapoi orașului, dar biserica se va face pe primul lot. Cel pe care îl dă înapoi era destinat unui așezământ social.

„Biserica va fi construită, nu există niciun impediment, deja au fost obţinute toate documentele în acest sens. Nu am reuşit să construim Centrul social din cauza taberei de rromi din zonă, care ocupaseră abuziv terenul. Şi în prezent, biserica din Palas funcţionează într-un spaţiu improvizat, practic, un fel de garaj de câţiva metri pătraţi”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei

O nouă biserică se va construi în satul Casian. Acolo există o biserică, dar la peșteră. Acum se va construi una și în sat, a precizat IPS Teodosie.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • Da da faceti bisericii ca Spitale avem prea multe si scoli deasemenea sunt prea multe…
  NU sunteti de aceiasi parere….

Leave a Reply

Your email address will not be published.