VIDEO Lumina Învierii a venit pe mare, în Constanța

IPS Teodosie lumina inviere
IPS Teodosie, pe malul Mării Negre, imediat ce a coborât din barcă, ținând în mâna stângă lumina adusă din Ierusalim

Lumina Învierii a ajuns, în Constanța, pe mare.

Lumina a fost adusă din Ierusalim, cu avionul, de către Patriarhie, la București. De aici a fost transportată cu o mașină, pe autostradă, până în Constanța. A fost apoi urcată pe o barcă SAR (search and rescue – salvare și recuperare), folosită în situații de accident sau catastrofă navală, de obicei, la bordul căreia se afla IPS Teodosie. Din cauza valurilor mari, barca nu a putut acosta la punctul stabilit, dar echipajul și arhiepiscopul Tomisului au ajuns cu bine la mal, în zona Cazinoului din Constanța. Adică la mai mult de un kilometru față de Portul Tomis, zona unde ar fi trebuit să ajungă inițial.

Slujba Învierii a început cu jumătate de oră mai târziu la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa. După Canonul Învierii, oficiat pe altarul din partea de Sud a Catedralei, slujbele au continuat în biserică.

„Şi în anul 2018 am adus lumina pe mare. Portul Tomis totdeauna este prietenos, însă în adânc erau valuri şi conform regulilor nu au putut să vină bărcuţele mici”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a spus că binele începe de la credință.

„Este Lumina care ne dă acea încredinţare că Dumnezeu este cu noi pentru că ne trimite Lumina. Aşa cum strigă mulţimea acolo în Biserica Învierii de la Ierusalim, lumina sfânta a ortodocşilor nu se stinge niciodată, de aceea se înnnoieşte în fiecare an şi anul acesta va fi un an al credinţei, al bucuriei al sfinţirii al dragostei între noi. Lumina trebuie să ne îndemne la mai mult bine pe care să ni-l dăruim unul altuia, iar binele începe de la credință. Binele începe de la credință.”, a mai spus IPS Teodosie.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “VIDEO Lumina Învierii a venit pe mare, în Constanța

  1. Ma asteptam la o stire șoc “ios teodosie inghitit de valuri” , n a fost sa fie..speram la anul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Victorie de senzație pentru Edris Fetisleam, tătarul din Constanța care a debutat în Cupa Davis

Sun Apr 8 , 2018
Sportivul Edris Fetisleam, debutant în echipa României de Cupa Davis, l-a învins, duminică, scor 6-2, 6-0, pe marocanul Yassir Kilani, în ultimul meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca. Confruntarea dintre echipa României şi cea a Marocului s-a încheiat astfel 5-0. Edris Fetisleam are 18 ani, este din Constanța și este […]