VIDEO Măsuri de prevenție împotriva coronavirsului în autobuze și pe aeroport

Primăria Municipiului Constanța și Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu au luat măsuri de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus COVID – 19.

Toate autobuzele CT BUS  sunt dezinfectate periodic cu o substanță cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Dezinfectantul se aplică prin pulverizare, are efect bactericid, fungicid și virucid și este lăsat să acționeze între 10 și 60 de minute. Înainte de a pleca în cursă, toate ușile autobuzului sunt deschise și se aerisește cel putin o oră.

Dezinfecția mijloacelor de transport în comun se efectuează, cu precădere, în timpul nopții, după retragerea acestora de pe traseu.

Substanța folosită acționează eficient împotriva  a peste 200 de virusuri, bacterii și fungi. Prin teste independente, dezinfectantul s-a dovedit eficace în controlul infecțiilor prin contact cu suprafețele din mediul spitalicesc, laboratoare sau spații publice, fără vapori toxici, o combinație unică de eficacitate și siguranță pentru utilizatori.

Aceste acțiuni suplimentare de dezinfecție în mijloacele de transport în comun se vor efectua și în perioada următoare.

„În continuare, echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale desfășoară acțiuni de verificare și consiliere la unitățile de învățământ din municipiu. Totodată, inspectorii distribuie în fiecare instituție pliante informative.”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu  cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.

De asemenea, S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța informează că, în contextul alertei create de Covid-19, în colaborare cu Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică și cu Inspectoratul General al Politiei de Frontieră, a fost implementat un plan complex de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului: triaj epidemiologic, verificarea temperaturii pasagerilor cu termometre non-contact, solicitarea de a completa formularele tip cu informații referitoare la zonele în care s-au deplasat și persoanele cu care au intrat în contact pasagerii, etc.

În plus, au fost distribuite pasagerilor materiale informative referitoare la Covid-19 (Card de alertă) cu reguli și măsuri obligatorii de urmat.

În acest context operarea tuturor aeronavelor se face cu respectarea strică a măsurilor obligatorii de igienă impuse de Direcția de Sănătate Publică.

Menționăm că în această perioadă nu sunt operate zboruri directe din/către zonele declarate cu risc.

Până la momentul actual nu a fost identificat nici un pasager care să prezinte simptome specifice infectării cu Covid-19, iar activitatea aeroportuară se desfășoară în condiții normale.

Sursă video: Primăria Constanța

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Horia Țuțuianu mulțumește pentru susținere și are un mesaj pentru locuitorii județului: „Noi suntem Constanța”

Thu Feb 27 , 2020
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, mulțumește pentru susținere și are un mesaj pentru locuitorii județului. „Astăzi, vreau să-mi exprim respectul și considerația față de voi și să vă asigur că apreciez fiecare comentariu al vostru. În decursul celor aproape patru ani alături de voi, am parcurs împreuna drumul, uneori […]
Horia Tutuianu presedintele Consiliului Judetean Constanta