Operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind, care s-a scufundat în noiembrie 2019 în Portul Midia, s-a oprit azi, după ce una din punți a cedat în timpul verticalizării.
Mai sus aveți imagini care surprind evenimentul, care s-a produs pentru că încărcătura navei este alta decât cea care reiese în acte. Mai precis, s-au descoperit punți suplimentare.

„Punțile suplimentare s-au descoperit la primele inspectii cu scafandri, si s-a tras concluzia ca situatia la interiorul navei difera fata de ce se cunostea din documente. De aceea s-a luat decizia de a intari bordajul. Va aduceti aminte ca la inceput era vorba doar de ocheti, apoi au aparut grinzile ca masura suplimentara de siguranta. Azi in practica s-a dovedit ca e nevoie si de mai multa intarire pentru ca e greu sa evaluezi ce e la interior daca nu exista date precise, autoritatile au doar informatiile prezentate de armator/comandant inainte de incident, la care s-au adaugat informatiile oferite de scafandri, dar care sunt doar o estimare, pentru ca ei nu au acces la acest moment sa inspecteze toata nava. Situatia reala se va afla dupa ce ajunge nava la cheu si se face inspectia finala. Am facut 3 pasi inainte si doar 2 inapoi. Nava a ramas mai mult la suprafata dupa prima incercare de verticalizare fata de cum era anterior scufundata. Putin a lipsit sa o vedem ridicata azi, adica frantura aceea de bordaj rupt care a cauzat reactia in cabluri.”, a spus Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere.
Și Gabriel Comănescu, proprietarul companiei Grup Servicii Petroliere, a oferit astăzi explicații despre operațiunea de ranfluare a navei eșuate.
Mai jos aveți imagini din dronă din timpul verticalizării, dar și un timelapse.
Sursă imagini: GSP