VIDEO Ranfluarea navei Queen Hind. Momentul când puntea navei eșuate s-a rupt. Comandantul a încărcat mai multă marfă decât a declarat!

Operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind, care s-a scufundat în noiembrie 2019 în Portul Midia, s-a oprit azi, după ce una din punți a cedat în timpul verticalizării.

Mai sus aveți imagini care surprind evenimentul, care s-a produs pentru că încărcătura navei este alta decât cea care reiese în acte. Mai precis, s-au descoperit punți suplimentare.

Detaliu cu puntea care s-a rupt

„Punțile suplimentare s-au descoperit la primele inspectii cu scafandri, si s-a tras concluzia ca situatia la interiorul navei difera fata de ce se cunostea din documente. De aceea s-a luat decizia de a intari bordajul. Va aduceti aminte ca la inceput era vorba doar de ocheti, apoi au aparut grinzile ca masura suplimentara de siguranta. Azi in practica s-a dovedit ca e nevoie si de mai multa intarire pentru ca e greu sa evaluezi ce e la interior daca nu exista date precise, autoritatile au doar informatiile prezentate de armator/comandant inainte de incident, la care s-au adaugat informatiile oferite de scafandri, dar care sunt doar o estimare, pentru ca ei nu au acces la acest moment sa inspecteze toata nava. Situatia reala se va afla dupa ce ajunge nava la cheu si se face inspectia finala. Am facut 3 pasi inainte si doar 2 inapoi. Nava a ramas mai mult la suprafata dupa prima incercare de verticalizare fata de cum era anterior scufundata. Putin a lipsit sa o vedem ridicata azi, adica frantura aceea de bordaj rupt care a cauzat reactia in cabluri.”, a spus Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere.

Și Gabriel Comănescu, proprietarul companiei Grup Servicii Petroliere, a oferit astăzi explicații despre operațiunea de ranfluare a navei eșuate.

Mai jos aveți imagini din dronă din timpul verticalizării, dar și un timelapse.

Sursă imagini: GSP


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Apă caldă aruncată pe stradă. Țevile cumpărate de la Electrocentrale arată ca după război

sâm feb. 1 , 2020
Apa caldă aruncată pe stradă, apă pe care o plătesc toți constănțenii. În plus, mii de oameni care nu au căldură și apă caldă. Asta s-a întâmplat sâmbătă, în Constanța, la intersecția dintre bulevardul Tomis și strada Soveja, acolo unde s-a înregistrat o avarie la conductele cumpărate cu două milioane […]
avarie radet

V-ar putea interesa și: