ACTUALIZARE. VIDEO. Operațiunea ”Salvați-o pe Ni-Ni”

20150924_201032

Delfinul Ni-Ni este bolnav. Acum trei zile s-a bătut cu colega de bazin, Chen-Chen. De atunci nu a mai mâncat decât o singură dată.

Peste 20 de persoane au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru a-i face analizele. Scafandri, medici veterinari, dresori au colaborat pentru a colecta sânge și pentru a-i face o endoscopie.

Doctorul veterinar Ifteme Constantin, de la clinica Blue Vets, a venit din București în halat medical și papuci.

20150924_211804
Adrian Bîlbă și Ifteme Constantin, după colectarea probelor

Acesta s-a antrenat pentru misiune după ce a citit mai multe articole în domeniu, dar și după ce a stat de vorbă colegii de breaslă. ”M-am consultat cu un coleg japonez, care lucrează în Brazilia”, ne-a spus el. Se pare că pe Facebook există mai mute grupuri unde se adună endoscopiști din întreaga lume. Operațiunea pe care a realizat-o a decurs ireproșabil. Primele rezultate: o aparentă gastrită. Partea bună este că nu au fost descoperite urme de sângerări.

Amănunte ne oferă doctorul Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

ACTUALIZARE

Ni-Ni este mai bine. Astăzi a mâncat astăzi 1,5 kilograme de pește. Primele analize de sânge nu indică nimic grav.

Actualizare 27 septembrie

”Mucoasa gastrică a lui Ni-Ni nu prezintă modificări patologice, nu s-au decelat hipertrofii sau hiperplazii de mucoasă gastrică şi nu s-au vizualizat prezenţa de corpi străini la nivelul cavităţii gastrice. Fiind o premieră pentru echipa medicală din România, imaginile postate au fost vizualizate de mai mulţi medici specialişti în acest domeniu (Patologie Animale Marine) din afar ţării , iar răspunsul a fost în unanimitate Ni-Ni nu suferă de nicio afecţiune gastrică”, a precizat doctorul Ifteme Constantin.

 

 

 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristi Minculescu şi Iris, săli pline și aplauze pentru decizia de a fi  “Din nou împreună”

vin sept. 25 , 2015
Din lista celor 14 orașe pe care le parcurge turneul național “Din nou împreună”, pe care Cristi Minculescu și Iris îl desfășoară în perioada 18 septembrie-15 octombrie 2015, primele 3 orașe au fost bifate cu succes. Astfel, atât în cadrul concertului de la Pitești, cât și la Craiova și Timișoara, […]

V-ar putea interesa și: