VIDEO. Orașul Ovidiu devine capitala culturală a României

George Scupra
George Scupra, primarul orașului Ovidiu, prezintă programul celor trei evenimente culturale care au loc în localitate

Primăria Ovidiu organizează, de marți, 27 iunie, trei evenimente care vor transforma orașul, pentru o săptămână, în capitala culturală a României. Este vorba despre Simpozionul „Ovidienii” (ediția I), Zilele Orașului Ovidiu (ediția a IX-a) și Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen” (ediția a X-a).

Cel mai important eveniment, din prisma faptului că la nivel internațional se comemorează 2.000 de ani de la moartea poetului Ovidiu, este simpozionul „Ovidienii”.

„Special pentru acest eveniment au fost create mai multe lucruri cu însemnătate deosebită. În primul rând, Primăria Sulmona va veni și va prezenta un film al exilului, drumul exilului poetului Ovidiu. Noi, Primăria Ovidiu, deja l-am titrat. Este o producție 100% a Primăriei Sulmona. Am pregătit și o piesă de teatru special pentru eveniment, 100% implicarea Primăriei Ovidiu, de data aceasta, cu tineri actori. Se numește Ars amandi – arta de a iubi”, a spus primarul din Ovidiu George Scupra.

Versurile sunt bazate 100% pe versurile poetului latin.

Vor mai fi organizate expoziții de arte plastice, de sculptură, de pictură, dar și o lansare de carte, „Ovidiu, două milenii de neuitare”, susținută de Primăria Ovidiu.

Vă invităm să vizionați mai jos conferința de presă susținută vineri, 26 iunie, de primarul George Scupra, din care puteți afla detalii despre cele trei evenimente. La acestea sunt așteptați toți locuitorii județului Constanța și nu numai.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Trei spectacole de teatru aș revedea oricând. Unul vine în seara aceasta, în Constanța, ca omagiu adus poetului Ovidiu

lun iun. 26 , 2017
Sunt trei spectacole de teatru pe care aș vrea să le revăd. Primul este Faust, în regia lui Purcărete. Este spectacolul despre care un critic din Mare Britanie a spus că și-ar vinde sufletul pentru a-l mai putea vedea din nou. Puteți să vă cumpărați bilete în Sibiu. Ce face […]

V-ar putea interesa și: