VIDEO Ovidiu Cupșa despre intenția de a candida la Primăria Constanța, PNL, Radu Mazăre și Caritas

Ovidiu Cupșa în timpul emisiunii „Realitatea locală” de la Dobrogea TV
Explicație foto: Ovidiu Cupșa în timpul emisiunii „Realitatea locală” de la Dobrogea TV

Ovidiu Cupșa vrea să candideze la Primăria Constanța din partea PNL. O parte din membrii de partid spun că intenția sa este „neserioasă”. În emisiunea „Realitatea locală” de la Dobrogea TV, Ovidiu Cupșa a vorbit pe larg despre intenția sa.

L-am întrebat cum a ajuns șeful Corpului de Control al Primăriei Constanța, pe vremea când aceasta era condusă de Radu Mazăre, de ce nu s-a implicat în partid în ultimii trei ani, cum comentează prietenia cu unii PSD-iști de frunte, cum ar fi Cristinel Dragomir, dar și faptul că a fost asociat într-o firmă cu acesta, dar și despre legăturile apropiaților săi cu familia Babinciuc, care derulează afaceri importante în Constanța de pe vremea lui Radu Mazăre (una dintre ele, Grup Media Sud, este administrată chiar de nașul lui Ovidiu Cupșa). De asemenea, l-am întrebat cât de apropiată este relația sa cu membrii PNL din Constanța, dar și cu conducerea de la București, implicit cu președintele Ludovic Orban.

La finalul acestui text puteți vedea înregistrarea emisiunii.

Iată câteva din principalele declarații:

„Principalul motiv pentru care vreau să candidez la Primăria Municipiului Constanța este pentru că eu și familia mea locuim în acest oraș.”

„Eu cred că se poate schimba ceva în orașul acesta, cred că anul 2020 trebuie să fie un moment zero.”

„Sunt un om gospodar. Sunt mulțumit de ceea ce am reușit să realizez în viață.”

„Din punct de vedere al imaginii publice, la nivelul României, și din punct de vedere al evoluției, ca și oraș efectiv, lumea cam invidiază orașele din Ardeal, cele din Alianța Vestului, Cluj, Timișoara, Arad, Oradea, Sibiu.”

„N-am fost șeful Corpului de Control al lui Radu Mazăre, ci al Primăriei Constanța. Haideți să ne amintim că în anul 2000, Radu Mazăre a candidat ca independent de dreapta, anti PSD. El venise din calitate de deputat PD. Lumea se uita la el ca un salvator al Constanței. La acel moment, PNL a venit în sprijinul administrației Mazăre cu niște oameni, cu un viceprimar, printre care și eu. În momentul când Radu Mazăre s-a înscris în PSD, PNL s-a retras.”

„Acum, când Radu Mazăre e la pușcărie, cred că nu mai e cazul să ne apucăm să discutăm prea mult de Radu Mazăre.”

„Am cotizația plătită la zi, inclusiv pe 2020 (n.r. la PNL)”.

„Nominalizarea trebuie să vină de la constănțeni, de la cei care te aleg. Partidul are o strategie de a afla care sunt preferințele electoratului.”

„Unitatea dreptei în Constanța trebuie să se facă în jurul PNL.”

„Întrebați-i pe oamenii care mă cunosc dacă am făcut vreodată rabat de la legalitate sau de la obiectivele instituției sau companiei pe care am condus-o, sau în politică, dacă am făcut vreodată rabat pentru prietenii.”

„În 1993 eram studenți și ne-au apucat afacerile. Am făcut o firmă (n.r. cu Cristinel Dragomir). Am împrumutat 100 de dolari de la un cunoscut și i-am depus la Caritas. Am pierdut suta de dolari.”

„Nu pot să mă dezic de un membru de familie, de un prieten, doar pentru faptul că are o opțiune sau altă opțiune politică. Mi se pare o opțiune de lașitate să spui că „nu, domnule, eu cu ăla nu sunt cunoscut”. Dimpotrivă.”

Întrebare: „Nu ar fi mai bine ca orașul Constanța să fie condus de o persoană care nu a avut nicio legătură cu Radu Mazăre?”

„Eu cred că în orașul acesta fiecare om – au fost 15 ani de administrație Mazăre – a avut o legătură, în sensul că s-a întâlnit la o nuntă măcar. Nu cred că cineva l-a scuipat în față. Acum toată lumea face pe viteazul. Eu cred că raportarea mea la Radu Mazăre a fost una corectă, ca membru al PNL, și am avut totdeauna poziția partidului și chiar mai mult, poziția mea, ca și constănțean. Am fost unul din oamenii care am combătut de multe ori poziția lui Radu Mazăre și am combătut-o vocal, când Radu Mazăre era cine era, nu acum, când omul nu poate să se apere.”

Vă recomandăm și:

Cum vrea PNL Constanța să câștige alegerile locale

VIDEO Stelian Ion la Dobrogea TV: „Dreptatea este mai importantă decât 10.000 de euro, dar dreptatea este și primirea unei despăgubiri”


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

„Trebuie să facem un oraş pentru oameni, nu pentru profit”. În Cluj, Emil Boc refuză să dea autorizații pentru blocuri mari și expropriază terenuri de la privați pentru a face parcuri

Fri Jan 10 , 2020
Cluj-Napoca a ajuns un model de administrația publică în România. Pentru a transforma orașul, primarul de acolo, Emil Boc, a făcut lucruri care par stranii pentru unii primari din județul Constanța. De exemplu, se opune în instanță investitorilor care vor să construiască blocuri înalte, care ar afecta zona, expropriază terenuri […]