VIDEO Parcurile industriale, cheia succesului. În Cluj au creat 13.000 de locuri de muncă. Ardelenii au trecut la pasul următor: parcuri științifice

Aproape toți politicienii din județul Constanța au folosit, în campaniile electorale, o promisiune comună: construirea de parcuri industriale. Câți s-au ținut de cuvânt? Niciunul. Județul Constanța nu are niciun parc industrial adevărat.

În cealaltă parte a țării, Cluj, lucrurile stau cu totul altfel. Compania Tetarom, deținută de Consiliul Județean Cluj, a devenit un adevărat exemplu de succes în domeniul parcurilor industriale. Compania a fost înființată acum 20 de ani! A reușit genereze investiții în valoare totală de aproape 700 de milioane de euro, să creeze aproximativ 13.000 de locuri de muncă.

Reprezentanta Tetarom, Adela Mîrza, a declarat, în cadrul conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV, la care au participat și publicațiile Constanța 100% și ConstantaFinanciara.ro faptul că, pe lângă cele trei parcuri Tetarom operaționale, alte două parcuri industriale Tetarom sunt în curs de construcție. Unul dintre ele, Tetarom 2, este ocupat integral de Emerson, o companie americană, lider global în combinarea tehnologiei și ingineriei. În Tetarom 3 sunt companii precum Bosch și DeLonghi. Aici a fost și Nokia.

„Toate cele trei sunt pline și mai avem cerereri. Ne extindem, mai avem două în costrucție, Tetarom 4 și 5. Cinci va fi făcut lângă baza americană de la Câmpia Turzii. Când am făcut primul parc industrial – care între timp s-a transformat în parc de business, pentru că acolo se dezvoltă și cercetare, dezvoltare, inovare – nu ne-am gândit că o să aibă așa un succes. Ne-am gândit cum să oprim migrația creierelor, cum să creăm și noi locuri de muncă bine plătite.”, a explicat Adela Mîrza, cel mai vechi angajat în Tetarom.

Mai mult, echipa Tetarom a trecut la pasul următor: la crearea unui parc științific, Tetapolis. Pentru aceasta, au purtat discuții cu puternicele universități clujene.

Acesta va fi amenajat în continuarea Tetarom I, pe o suprafață de 8,5 hectare. Echipa Tetarom a finalizat deja studiul de prefezabilitate și urmează finalizarea studiului de fezabilitate. Cel mai probabil, documentația va fi gata în luna iulie, mai afirmă Adela Mîrza.

Mai jos aveți un clip de prezentare a parcurilor.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA prezintă situația străzilor din municipiul Constanța cu trafic îngreunat ca urmare a lucrărilor de investiții în infrastructura de apă și apă uzată

Mon Mar 29 , 2021
În perioada imediat următoare străzile din municipiul Constanța pe care se execută lucrări de modernizare a instalațiilor de alimentare cu apă potabilă și de preluare a apelor uzate menajere, derulate în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) sunt: Arcului, Răsuri, Fulgerului, bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis, dar și străzile Vladimir […]
RAJA-Constanta-lucrari-conducte