VIDEO. Podul de la Butelii este în reparații, dar nimeni nu lucrează pe el

pod butelii constanta
Așa arăta pe 3 august 2017 podul de la Butelii: fără muncitori

Podul de la Butelii, din municipiul Constanța, este în reparații din aprilie. Azi l-am traversat pentru a observa cum se lucrează. Am făcut acest lucru în jurul orei 9.30, când temperaturile erau încă suportabile.

La o primă privire, așa cum puteți vedea și voi în clipul de mai jos, nimeni nu lucrează la pod, deși două benzi de mers sunt blocate demult. Am zărit la dus un om care se plimba pe acolo, aparent fără un scop anume, pentru ca la întoarcere să îl vedem ascuns în spatele unui utilaj, la umbră.

În ritmul acesta, și ținânt cont și că lucrările au fost sistate o dată, în primăvară, este greu de crezut că reabilitarea se va termina la timp.

De fapt, în primăvară constructorul a dat asigurări că lucrările la partea superioară a podului se vor termina cel târziu în a doua jumătate a lunii iulie, tot atunci urmând a fi ridicate restricţiile de trafic.
Autorităţile promiteau că povestea podului Agigea nu se va repeta în acest caz şi că durata de execuţie efectivă rămâne nemodificată – 12 luni conform contractului de execuţie, dar că lucrările se vor finaliza în luna iulie.

„12 luni este valabilă autorizaţia de construcţie, dar noi speram să-l dăm în funcţiune, în prima jumătate a lunii iulie. Acum nu mai vorbim despre prima parte a lunii iulie, ci de a doua jumătate a lunii, vorbind de partea carosabilă, cea superioară. Lucrările vor continua în partea inferioară a podului, la structura de rezistenţă a podului, însă traficul nu va fi afectat”, a declarat Claudiu Rădulescu, director tehnic SC Confort Urban SRL, pentru Cuget liber, în mai.

Lucrările de reabilitare au început în data de 15 aprilie 2015. Câștigătoarea licitației este asocierea SC Mobitom – SC Siebol. Termenul de execuție era de 12 luni.

Pentru acest proiect municipalitatea va plăti 7.479.000 lei. Reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulație, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminați stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va presupune și introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV și telefonie într-o canalizație specială. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO+VIDEO. Accident pe Autostrada 4

joi aug. 3 , 2017
COMPLETARE 4 august, ora 10.49. Femeia accidentată ieri, pe A4, a murit în spital COMPLETARE ORA 16.05. Iată ce spune reprezentantul Spitalului Județean Constanța, dr. Bogdan Câmpineanu, despre starea victimelor. COMPLETARE ORA 14.36. Medicii spun că în accident au fost răniți un soț și soția sa, în vârtsă de 35 […]

V-ar putea interesa și: