VIDEO. Polițiștii au luat la puricat Constanța. Razii la țigani tâlhari, sute de amenzi date șoferilor, percheziții imobiliare

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat astăzi o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe raza municipiului Constanța și a localităților limitrofe.

Astfel, peste 140 de polițiști, 21 de jandarmi și 9 polițiști locali, au participat în cadrul raziei, în 74 de locuri și medii de interes operativ. Aceștia au acționat în sistem integrat în 33 de localuri publice, 11 piețe agroalimentare, 9 parcuri, 3 locuri de cazare în comun și alte 21 de locații, ocazie cu care au fost legitimate 834 de persoane, 32 dintre acestea fiind conduse la sediile de poliție, în vederea stabilirii identității și luarea măsurilor legale care se impun.

Pe parcursul activității, polițiștii au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 103.755 de lei, dintre care: 36 la Legea 61/1991, privind tulburarea ordinii și liniștii publice, 17 la Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 2030 de lei, respectiv 600 de kg de legume și 44 de pachete de țigări.

Au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, din auto și din buzunare, ocazie cu care au probat activitatea infracțională a cinci persoane. Astfel, persoanele în cauză, în intervalul 2017-2018, prin constituirea unui grup infracțional organizat, au comis un număr de 5 tâlhării pe raza municipiului Constanța, precum și furturi din societăți comerciale.

În ceea ce privește activitatea rutieră, au fost oprite și verificate 626 de autoturisme, fiind aplicate 198 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere și au fost ridicate 16 certificate de înmatriculare, pentru diferite abateri la normele rutiere, fiind constatate în flagrant un număr de trei infracțiuni.

În urma probatoriului administrat, persoanele au fost reținute pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare.

La acțiune au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

SONDAJ. Sunteți de acord ca România și Republica Moldova să se unească?

Wed Mar 28 , 2018
În anul centenar, vocile unioniștilor sunt din ce în ce mai auzite. Mulți politicieni s-au declarat fățiș pentru unirea României cu Republica Moldova. Dincolo de aspectele politice și geostrategice, dincolo de întrebările economice, dincolo de tratatele internaționale în vigoare, cel mai important lucru este voința cetățenilor celor două țări. Constanța […]
romania moldova