VIDEO Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a opri un pescador turcesc. N-au reușit

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfășura activități de pescuit ilegal.

În data de 14.03.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, acţionând în baza unei informații, au executat o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. Astfel, la o distanță de  aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe, a fost detectat un pescador pavilion Turcia care desfășura activități de pescuit ilegal.

Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale și acustice. Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somațiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei.

„Pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Costă.

Ulterior măsurilor întreprinse, pescadorul pavilion Turcia a părăsit zona economică exclusivă a României, totodată fiind informată Garda de Coastă din Turcia în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au desfășurat activități de recuperare a plaselor de pescuit, până în prezent fiind recuperate din mare un număr de 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 m fiecare, acţiunea urmând a fi continuată împreună cu reprezentanţii ANPA.

În cauză, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “VIDEO Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a opri un pescador turcesc. N-au reușit

  1. de tot risul ! o nava inarmata nu a fost un stare sa prinda un cicîrîc turcesc care stim cum sint – vai de mama lor -ca sa pluteasca scot permanent apa din santina cu ligheanu Atunci de ce mai cheltuim cu intretinerea astora de la politie /

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pregătiri de vreme rea în Constanța. Ploi, descărcări electrice și vânt puternic

lun mart. 15 , 2021
Meteorologii au emis cod galben, valabil de astăzi, de la ora 14:00, până miercuri, 17 martie 2021, ora 20:00, motiv pentru care, la Constanța, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a fi luate toate măsurile necesare prevenirii unor situații neplăcute. Astfel, echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, […]
pregatiri vreme rea constanta

V-ar putea interesa și: