VIDEO Portul Constanța devine, din nou, interesant pentru navele de pasageri

Navă de croazieră în Portul Constanța (sursă foto: CNAPMC)

O singură navă maritimă de pasageri a ajuns în Portul Constanța anul trecut și 20 fluviale, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe în bine.

Costel Stanca, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a declarat, la Dobrogea TV, că se anunță o relansare a navelor de pasageri. Acesta a explicat și că numărul scăzut de anul trecut este cauzat de situația socio-economică din zona Mării Negre. (Video la finalul articolului).

„În sezonul 2020 vor acosta în Portul Constanța 10 nave de pasageri maritime și 13 nave de pasageri fluviale”, a precizat Costel Stanca.

De asemenea, rezervările pentru anii viitori anunță sosiri importante în Portul Constanța, nave maritime de pasageri de capacitate mare anunțându-și deja escale pentru următorii trei ani.

Pentru 2021 s-au înregistrat deja 9 rezervări de nave maritime de pasageri și există tendința ca numărul acestora să crească. De asemenea, în acest moment s-a realizat o rezervare pentru anul 2022 pentru Crystal Symphony, navă maritimă cu o capacitate de 848 de pasageri.

sosiri nave de pasager in portul constanta in 2020
Sursa: CNAPMC

STATISTICĂ

An2014201520162017
Număr de pasagere în Portul Constanța95371713

Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre și promovează, împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna, relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situația geopolitică tensionată. Este o oportunitate pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă Portul Constanța și România ca destinație turistică.

MOMENT ISTORIC PENTRU PORTUL CONSTANȚA

Moment istoric pentru Portul Constanța. Traficul a ajuns la cea mai mare valoare din istorie, depășind, în 2019, cel mai bun an de până atunci, 1988.Despre cum s-a ajuns aici, care sunt perspectivele și cine mai investește în porturi ne vorbește Costel Stanca, director general al CNAPMC.

Publicată de Dobrogea TV pe Marţi, 11 februarie 2020

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.