VIDEO Portul Constanța devine, din nou, interesant pentru navele de pasageri

Navă de croazieră în Portul Constanța (sursă foto: CNAPMC)

O singură navă maritimă de pasageri a ajuns în Portul Constanța anul trecut și 20 fluviale, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe în bine.

Costel Stanca, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a declarat, la Dobrogea TV, că se anunță o relansare a navelor de pasageri. Acesta a explicat și că numărul scăzut de anul trecut este cauzat de situația socio-economică din zona Mării Negre. (Video la finalul articolului).

„În sezonul 2020 vor acosta în Portul Constanța 10 nave de pasageri maritime și 13 nave de pasageri fluviale”, a precizat Costel Stanca.

De asemenea, rezervările pentru anii viitori anunță sosiri importante în Portul Constanța, nave maritime de pasageri de capacitate mare anunțându-și deja escale pentru următorii trei ani.

Pentru 2021 s-au înregistrat deja 9 rezervări de nave maritime de pasageri și există tendința ca numărul acestora să crească. De asemenea, în acest moment s-a realizat o rezervare pentru anul 2022 pentru Crystal Symphony, navă maritimă cu o capacitate de 848 de pasageri.

https://www.youtube.com/watch?v=dZnjSE1ztnc
sosiri nave de pasager in portul constanta in 2020
Sursa: CNAPMC

STATISTICĂ

An2014201520162017
Număr de pasagere în Portul Constanța95371713

Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre și promovează, împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna, relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situația geopolitică tensionată. Este o oportunitate pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă Portul Constanța și România ca destinație turistică.

https://www.facebook.com/DobrogeaTV/videos/2420100374968412/


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum s-a petrecut accidentul mortal de la Casa de Cultură din Constanța

joi feb. 13 , 2020
Polițiștii au dat detalii despre cum s-a produs accidentul mortal de joi seară, din zona Casei de Cultură din Constanța. Astăzi, în jurul orei 19:00, o femeie de 33 de ani a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanţa, dinspre strada Baba Novac către bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. […]
accident casa de cultura constanta

V-ar putea interesa și: