VIDEO Președintele PSD Constanța laudă Guvernul pentru că a crescut salariile medicilor. L-am întrebat dacă a crescut și calitatea actului medical

Felix Stroe, președintele Organizației Județean PSD Constanța, flancat de Sorin Lucian Ionescu, responsabil social media, și Radu Babuș, purtător de cuvânt al PSD, în timpul unei conferințe de presă (foto: Constanța 100%, 27 septembrie 2019)
Felix Stroe, președintele Organizației Județean PSD Constanța, flancat de Sorin Lucian Ionescu, responsabil social media, și Radu Babuș, purtător de cuvânt al PSD, în timpul unei conferințe de presă (foto: Constanța 100%, 27 septembrie 2019)

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a lăudat, azi, într-o conferință de presă, mai multe măsuri luate de Guvernul României. Printre ele se numără majorarea salariilor pentru medici.

L-am întrebat pe șeful PSD dacă, în opinia sa, această majorare a dus și la creșterea calității actului medical.

„În primul rând, un lucru remarcabil care s-a realizat: s-a stopat plecarea cadrelor medicale. Vă voi prezenta o statistică. În al doilea rând, toate spitalele din România, municipale sau județene, au primit masiv, în acești trei ani de zile, aparatură de ultimă generație de imagistică. Inclusiv Constanța. Au primit roboți medicali care să opereze”, a precizat acesta.

Felix Stroe a spus că a fost foarte grav bolnav și că s-a operat în România, dar în sistem privat, pentru că operația nu putea fi făcută în sistemul de stat.

„Nu sunt mulțumit, ca și cetățean al Constanței, nu ca președinte al Organizației Județene a PSD, de calitate actului medical în toate secțiile din Spitalul Județean Constanța. Mai avem lucruri serioase de îndreptat? Dar nu avem chirurgia aceea vasculară la nivel de vârf național, doctorul Militaru? Dar haideți să vedem și partea plină a paharului. Eu zic că paharul Spitalului Județean e plin 60%. E foarte rău că nu e plin 100%, dar nu vreți să vedem și de unde s-a plecat?”, a mai spus Felix Stroe.

Acesta a venit și cu o veste bună: spitalul regional din Constanța va fi gata în 2 ani de zile.

„S-a analizat pentru Constanța și s-a decis următorul lucru: este suficient teren unde e Spitalul Militar. Nu mai are încărcarea pe care o avea atunci când a fost înființat. S-a decis că Spitalul Militar să fie transformat în Spital Regional, în parteneriat cu turcii. De ce cu turcii? Că au investit mult în sănătate, au făcut parteneriate cu americanii și au ajuns lideri în sănătate. Vrem să facem Spitalul regional ca cel din Turcia. Aș merge pe cât mai multe parteneriate publice private. Că vine privatul cu banii lui. În maxim doi ani de zile avem spitalul”, a spus Felix Stroe.

Vă recomandăm și:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Simona Halep împlinește 28 de ani. Ce mesaj a transmis

Fri Sep 27 , 2019
Simona Halep împlinește astăzi 28 de ani. A primit, pe pagina oficială de Facebook, mii de urări. „Thank you so much for the birthday love! ❤️ 28and it feels great!”, le-a transmis aceasta fanilor. A postat și o fotografie în care zâmbește. Desemnată „Jucătoarea Anului 2018˝ de WTA, „Cea Mai […]

V-ar putea interesa și: