VIDEO Primele imagini cu implozia turnului din rafinăria Petromidia

Coșul de fum din rafinăria Petromidia – un turn înalt de 150 de metri, a fost dărâmat azi, 16 iunie, prin implozie.

Evenimentul a avut loc cu două ore întârziere.

Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice.

Rompetrol Energy a obținut autorizația de demolare respectând toate cerințele legale. Instituțiile abilitate au fost informate premergător de activitatea de demolare a coșului de fum, aici amintind Primăria Orașului Năvodari, Inspectoratul de Stat în Construcții, ISU „Dobrogea” Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Pe locul său se va construi o centrală de cogenerare.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a anunțat, pe 27 mai 2021, că începe construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, o investiție de circa 148 milioane USD. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale este finele lunii iulie 2023.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O luăm de la capăt? Varianta indiană a Covid poate infecta și persoanele vaccinate, este mai contagioasă și mai mortală

vin iun. 18 , 2021
Varianta indiană a COVID, redenumită recent Delta, ar putea deveni o amenințare chiar și pentru persoanele vaccinate, avertizează oameni de știință americani citați de Business Insider. Este varianta despre care spunea și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, că ar putea genera, în sezonul rece, al patrulea val […]
covid india

V-ar putea interesa și: