VIDEO Primele imagini cu implozia turnului din rafinăria Petromidia

Coșul de fum din rafinăria Petromidia – un turn înalt de 150 de metri, a fost dărâmat azi, 16 iunie, prin implozie.

Evenimentul a avut loc cu două ore întârziere.

Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice.

Rompetrol Energy a obținut autorizația de demolare respectând toate cerințele legale. Instituțiile abilitate au fost informate premergător de activitatea de demolare a coșului de fum, aici amintind Primăria Orașului Năvodari, Inspectoratul de Stat în Construcții, ISU „Dobrogea” Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Pe locul său se va construi o centrală de cogenerare.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a anunțat, pe 27 mai 2021, că începe construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, o investiție de circa 148 milioane USD. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale este finele lunii iulie 2023.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O luăm de la capăt? Varianta indiană a Covid poate infecta și persoanele vaccinate, este mai contagioasă și mai mortală

Fri Jun 18 , 2021
Varianta indiană a COVID, redenumită recent Delta, ar putea deveni o amenințare chiar și pentru persoanele vaccinate, avertizează oameni de știință americani citați de Business Insider. Este varianta despre care spunea și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, că ar putea genera, în sezonul rece, al patrulea val […]
covid india