VIDEO Proiect: teatru pentru copii la Complexul Muzeal pentru Științe ale Naturii

Conducerea Consiliului Județean Constanța vrea să construiască un teatru de copii și tineret la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), chiar în curtea Delfinariului. O spune directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, care afirmă că municipiul Constanța are un teatru de copii și tineret, care nu este în proprietatea județului, ci este privat.

„Ne-am gândit împreună cu Lică Gherghilescu, consilierul personal al președintelui CJC, Mihai Lupu, și care mi-a cerut să gândesc o temă de proiectare pentru a face un teatru de copii și tineret aici în Complexul Muzeal, care să funcționeze în cadrul Complexului. Ideea mi-a plăcut foarte mult, mai ales că avem această limitare la Planetariu, limitare vizavi de vârstă, nu putem pune copii mai mici de șapte ani, pentru că nu înțeleg, și apoi limitare vizavi de număr de vizitatori, 60. Toate acestea au generat un gând de al meu de a extinde oferta pentru un spectacol cu temă științifică, universală și astrofizică, bineînțeles. În consecință, m-am gândit să leg aceste lucruri și acest teatru de copii și tineret va funcționa și ca teatru și ca o sală de spectacole, de reprezentanții științifice, o sală de conferințe științifice, o sală care să constituie pentru muzeu un pas înainte. O elevare a ofertei muzeistice în sensul educativ-științific. Vom putea să prezentăm filme educative, științifice care țin și de vârste mai mici și mai mari, cu adresabilitate variată.”, a declarat Adrian Bîlbă.

Acesta a precizat că, printr-un teatru pentru copii și tineret, oferta muzeistică a Constanței va crește.

„Am pregătit o notă conceptuală care va constitui pentru Consiliul Județean Constanța un pas pentru a achiziționa un proiectant, care să realizeze proiectul tehnic, iar apoi să facem o construcție. Aceasta va avea 300 de locuri, care vor aduce lor 60 o completare binemeritată, pentru că este foarte dificil să muți 1.300 de oameni ce ies din Delfinariu pe un alt fel de ofertă vizuală. Va dura doi – trei ani până se va realiza proiectarea și construcția, dar vom avea o ofertă îmbunătățită, pe lângă Delfinariu, Microrezervație, Acvariu și Planetariu, vom avea un teatru pentru copii și tineret.“, a mai spus directorul CMSN.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO A treia zi de proteste în Constanța. „Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”

Tue Mar 30 , 2021
Constănțenii au ieșit pentru a treia zi din case pentru a protesta împotriva măsurile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei. Au scandat, printre altele, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă” și „Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim.” Au fost mai puțini ca în primele două zile. Puteți urmări știrile […]
protest constanta 30 martie