VIDEO Ranfluarea navei Queen Hind, pe ultima sută de metri

Barja GSP 01 și macaraua GSP Big Foot 2 au fost poziționate lângă epavă (sursă foto: GSP)

Ranfluarea navei Queen Hind, care a eșuat anul trecut în Portul Midia, este pe ultima sută de metri.

Vineri s-a încheiat cu succes pomparea apei.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/239183023755835/

„Nivelul la interiorul epavei este la puntea 1. Epava este ținută pe poziția actuală, adică proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii ei pentru aducerea la cheu, moment în care se vor slăbi cablurile iar epava se va deplasa în tribord în zona cu adâncime mai mare, unde va intra în plutire.”, a declarat Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere, firma care a fost desemnată să se ocupe de operațiunea.

Pentru deplasarea epavei în siguranță, pe lângă barja GSP 01 care este cusută acum în tribord, se va alătura și GSP Bigfoot2 în babord, epava având deja prinderile sudate anterior pe bordaj, astfel încât cele 2 barje vor stabiliza epava în ambele borduri în timpul deplasării.

„Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei față de planurile oficiale, ați văzut consecințele acestor modificări pe tot parcursul operațiunii, una dintre ele fiind comasarea întregii cantități de marfă de la bord în zona tribord. GSP Bigfoot2 va contrabalansa practic epava în bordul opus celui unde este încărcătura.”, a explicat Alin Vintilă.

Estimarea începerii manevrei de aducere este pentru duminică sau luni. Între timp se va debalasta GSP Bigfoot2, care acum este pusă pe fund. Se va întări poziția GSP Neptun care după desprinderea BF2 va ține de una singură.

Dupa pregătirea BF2 pentru manevră, ea va fi pusă longitudinal în babordul epavei și va fi prinsă cu lanțuri prin ocheții deja sudați ai epavei, cei de pe BF2 se sudează începând de acum.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilierul local Marioara Cojoc îi așteaptă pe constănțeni în audiență

vin feb. 21 , 2020
Consilierii locali municipali ai Partidului Social Democrat îi invită pe locuitorii municipiului Constanța la audiențe, în fiecare zi de marți, începând cu orele 17:00, la sediul Cabinetelor Parlamentare PSD, din Bulevadrul Alexandru Lăpușneanu, nr. 82, bloc LE 31 (Zona Trocadero). Aleșii locali vor să rezolve problemele cu care se confruntă […]
marioara cojoc

V-ar putea interesa și: