VIDEO REPORTAJ. Simpozionul Ovidienii, ediția I. Poetul Ovidius trăiește printre noi

ovidiu
O parte din participanții la simpozion, la poza finală de grup

Primăria Orașului Ovidiu a organizat, în prima zi din iulie, simpozionul Ovidienii, dedicat poetului care dă numele orașului. A fost prima ediție a unui eveniment despre care putem spune, ca o concluzie, două lucruri: că era extrem de necesar orașului și județului și că a fost un succes.

A participat o delegație din Sulmona, orașul de naștere al poetului Ovidius, condusă de primarul Annamaria Casini. Au ținut discursuri primarul George Scupra, care a vorbit și despre legenda apariției lacului Siutghiol, Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța, Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius, Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere al Universității Ovidius, Marina Cap-Bun, profesor universitar, Corina Apostoleanu, directoarea Bibliotecii Județene Constanța, reprezentanți ai delegației din Italia (inclusiv cel care a desenat semnul anului Ovidius, folosit oficial).

O zi în care sesiunile științifice s-au împletit cu emoția oaspeților italieni, care au mulțumit gazdelor pentru ospitalitate, în care poezia lui Ovidius a fost însoțită de o expoziții de carte rară, de sculptură și pictură. O zi a cărei concluzie a fost că Ovidius s-a metamorfozat și trăiește în continuare printre noi.

Primarul George Scupra a anunțat că liceul din localitate va purta, din anul școlar viitor, numele poetului Ovidius.

Vă invităm să urmăriți mai jos o galerie foto a evenimentului, dar și un video reportaj realizat de Constanța 100%.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pâine cu insecte într-un magazin din Constanța

Sat Jul 1 , 2017
O constănțeancă a avut parte de o surpriză „horror”. A cumpărat o pâine de la Curtea Brâncovenească, iar când a ajuns acasă a descoperit că în interior se afla un gândac. „Am cumpărat pâinea în jurul orei 13.00. Pe la 17.00 m-am întors la magazin și le-am arătat. Mi-au spus […]