VIDEO Scandal la LIDL, după ce unor șoferi li s-au blocat roțile

LIDL continuă să blocheze roțile mașinilor parcate neregulamentar, iar cei sancționați nu sunt deloc mulțumiți de măsură.

Așa s-a întâmplat sâmbătă dimineață în magazinul LIDL din zona Tomis 3, Constanța. Patru autoturisme care erau parcate lângă magazin, nu în locurile special amenajate, au fost blocate cu o caracatiță de agenții unei firme de pază private.

„Nu scrie nicăieri că este interzis. Să vină Poliția. N-am voie decât să-ți dau banii? De unde știu eu că nu ești un vagabond?”, i-a spus un șofer nemulțumit unui agent de pază.

Șoferul știa că nu ai voie să parchezi mai mult de două ore, dar se pare că nu știa că nu are voie să lase mașina lângă magazin. E drept, semnele de interzis sunt minuscule și sunt lipite pe perete. De asemenea, paznicul din fața magazinului nu le atrage atenția șoferilor că nu au voie să staționeze acolo, deși ar putea să o facă.

La fața locului a intervenit și un echipaj al IPJ Constanța.

„Unii cetățeni au sunat la 112, nemulțumiți de faptul ca li s-a blocat roata, după ce se pare ca ar fi parcat neregulamentar. Au intervenit polițiști din cadrul Secției 2 Constanța pentru aplanarea conflictului.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Responsabilii magazinelor LIDL au afișat, la intrare, un regulament de parcare. O versiune mai scurtă este postată și pe ușa de la intrare.

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Constanța, a declarat că legea permite proprietarului să impună reguli pe terenul său.

„Atât timp cât au afişat regulamentul şi condiţiile pe terenul curtea lor, noi nu putem ca autoritate să le impunem reguli, dar indisponiblizarea unui bun se poate face doar în anumite condiţii. Șoferul depune o sesizare la noi şi putem să-i obligăm să afişeze condiţiile mai des şi mai vizibil. Ne putem ocupa să fie afişate regulamentul clar la loc vizibil suficient de mare. Vom lua măsura ca la Kaufland, să afişeze şi să informeze corect şi complet“, a declarat Horia Constantinescu. 

LIDL face parte din grupul Schwarz cu sediul în Neckarsulm, Germania. Magazinele LIDL s-au deschis în România începând din 2011.

Grupul Schwarz este o companie de retail deținută de o familie din Germania și operează brandurile LIDL și Kaufland. Este al patrulea mare retailer din lume după veniturile încasate. În anul fiscal 2018-2019 a avut încasări de 104,3 miliarde de euro și 429.000 de angajați. Grupul are 11.800 de magazine în 30 de țări.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “VIDEO Scandal la LIDL, după ce unor șoferi li s-au blocat roțile

 1. Ai o chestie numita parcare, pe care sunt trasate frumos dungi care indica exact locurile unde ai voie sa parchezi.

  Vine ghiolbanu’ si e de parere ca el este un paun special, si poate parca oriunde vede un loc liber, poate chiar si in fata usilor magazinului. Ca n-a auzit de teoria asta cu ordine & disciplina, sa parcheze doar in locurile indicate.

  Nici n-ai nevoie de nu-stiu-ce regulament, trebuie doar un minim de bun simt.

 2. Si la Lidl Bucrestii Noi s-au blocat rotile in aceiasi situatie .
  A fost informata politia sectia 5 , sa efectuat proces verbal ca panourile nu erau vizibile fiind noapte si nu erau luminate. Angajatii magazinului nu au informat in nici un fel .
  Ne vom adresa justitiei pentru acesta situatie.
  Stationarea a fost de aparox 15 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Ovidiu oferă gratuit plimbări cu caiace și hidrobiciclete

sâm iul. 13 , 2019
Primăria Ovidiu oferă gratuit plimbări cu caiace și hidrobiciclete doritorilor. Caiacele și hidrobicicletele se pun la dispoziția doritorilor gratuit cate o oră. Închirierea se face pe baza completării unui formular in baza buletinului/cărții de identitate pentru persoanele majore. Minorii vor fi însoțiți obligatoriu de o persoana majoră. În perioada iulie- […]

V-ar putea interesa și: