VIDEO Scandal monstru la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța. „Președintele nu spune două vorbe!” „E surdo-mut, ce să spună?”

De mai multe luni, Casa de Ajutor Reicproc a Pensionarilor Constanța se află în centrul unui scandal, care a ajuns și în atenția Poliției.

La ultima ședință, spiritele s-au încins și s-au adus acuzații. La un moment dat, cineva i-a cerut președintelui să răspundă. I s-a spus că nu poate răspunde, pentru că este surdo-mut (are 94 de ani).

Imagini puteți vedea mai jos.

Pe scurt, situația e următoarea: pe 5 mai, membrii CAR au organizat o adunare generală, pentru că de 2 ani nu se mai votase bugetul. S-a ales un președinte și un consiliu director. Pe 17 iunie, s-a organizat o altă adunare generală, care și-a ales, de asemenea, o conducere.

Așadar, CAR are acum două conduceri, dar, evident, nu poate exista decât una.

Situația e acolo e în atenția Serviciul de criminalitate financiară din cadrul IPJ Constanța.

Anul trecut, în urma unui control al Protecției Consumatorilor Constanța, s-a constata că bătrânilor li se opreau sume importante de bani, ce reprezentau dobânzi ascunse.

Potrivit ANPC, inspectorii au depistat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Municipiul Constanța mai multe nereguli, printre care nefurnizarea în cadrul contractelor de împrumut a unor informații precontractuale, nefurnizarea unui exemplar original al contractului de împrumut la momentul semnării contractului, perceperea în cadrul contractelor de împrumut a unui cost intitulat „tipizate” sau nerespectarea legii în ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei lunare.

„Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007, prin perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoștința consumatorilor și prin perceperea cuantumului dobânzii în avans, integral din suma împrumutată, și a diferenței de fond de cotizare integral din suma împrumutată, în cazul în care este solicitat un împrumut mai mare decât limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula și percepea dobândă fără a fi puse la dispoziția consumatorilor”, spun inspectorii ANPC.

Inspectorii ANPC au dispus încetarea practicilor comerciale incorecte și restituirea sumelor de bani percepute în plus, aferente contractelor de împrumut în derulare și în vigoare începând cu data de 01.01.2020. Totodată au fost aplicate sancțiuni în valoare de 20.000 de lei.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.