VIDEO Se construiește un acvariu nou, pe trei etaje, se extinde delfinariul

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde se va construit un nou acvariu. Alături de el, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, și o parte din echipa de proiect

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde se va construit un nou acvariu. Alături de el, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, și o parte din echipa de proiect delfinariu acvariu constanța
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde se va construit un nou acvariu. Alături de el, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, și o parte din echipa de proiect

În Constanța se va construi un acvariu nou, care va fi unul dintre cel mai moderne din România, iar Delfinariul, unicul din țară, se va extinde.

„Astăzi am trimis la Ministerul Economiei, Dezvoltării și Turismului contractul de extindere a Delfinariului, un proiect de cinci milioane de euro. Lucrările vor începe în vara aceasta. Sperăm să se desfășoare normal”, a declarat, vineri, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, în timpul unei vizite la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, instituție pe care o are în subordine.

Acesta a fost însoțit de o echipă care va proiecta noul acvariu din Constanța, despre care promite că va fi unul dintre cele mai moderne din România.

Noul acvariu va fi construit în incinta CMSN, pe partea cu bulevardul Mamaia.

„Am gândit să facem pe o amprentă de 5.000 de metri pătrați, cu o suprafață desfășurată de 3.500 mp, un acvariu care va avea trei nivele. Primul nivel, demisol înalt, va fi zona tehnică, iar deasupra zona de vizitare, nu mai pe geam acrilic. Prima secție acvariului va fi cea de pinguini”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Deasupra acvariului va fi construită o parcare de circa 100 – 200 de locuri.

„Spațiile între reprezentațiile de la Delfinariu vor fi mai bine umplute de microrezervație, planetariu și acvariu”, a mai spus directorul CMSN.

Președintele CJC, Horia Țuțuianu, spune că, cel mai probabil, proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

Detalii despre toate aceste, și nu numai, în declarațiile video de mai jos.

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință ordinară a lui 2018, proiectul de hotărâre intitulat “Extindere Delfinariu, municipiu Constanța” în vederea finanțării acestuia prin Hotărârea Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a creșterilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism. Valoarea totală a proiectului privind extinderea Delfinariului din Constanța se ridică la suma de 22.184.476,40 lei fără TVA, respective 26.367.659,10 lei inclusiv TVA.

Citește și: VIDEO S-au redeschis o parte din muzeele județului Constanța. Ce reguli trebuie să respecte vizitatorii


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DOCUMENT Declarația pe proprie răspundere pentru a fost actualizată

vin mai 15 , 2020
Declarația pe proprie răspundere pentru a fost actualizată. Astfel, la secțiunea „motive justificate”, apare și exemplul „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice”. Declarația pe proprie răspundere este obligatorie de acum doar pentru părăsirea localității. Diferența față de cea completată în timpul stării […]

V-ar putea interesa și: