VIDEO Sindicaliștii din penitenciare au cerut demisia ministrului Justiției. Ce spun despre Stelian Ion și Radu Mazăre

Stelian Ion, ministrul Justiției, a fost atacat dur de sindicaliștii din penitenciare, care au protestat chiar în fața ministerului.

„Pentru noi nu sunteți încă ministrul Justiției pentru că nu ați dat dovadă de a fi ministrul Justiției. O să deveniți ministrul Justiției când o să faceți ceva pentru minister, inclusiv pentru penitenciare, pe care le aveți dumneavoastră direct în subordonare. Cred că n-ați auzit de ele decât de la prietenul dumneavoastră, Radu Mazăre. Apropo de Radu Mazăre, spune pe la penitenciar că garsoniera în care stă el acum e mai mică decât garsoniera pe care v-a făcut-o cadou. Așa e? (n.r. Radu Mazăre nu i-a făcut cadou o garsonieră lui Stelian Ion, aceasta a obținut-o de la RAEDPP Constanța). Domnule Stelian Ion, dacă erați avocat precum sunteți ministru, nu e de mirare că ați luat garsoniere fraudulos. Acum ne-am strâns să vă cerem pentru prima dată demisia!”, au spus reprezentanții sindicaliștilor.

Membrii sindicatelor din Poliția de penitenciare au protestat, la începutul săptămânii în fața Ministerului Justiției, printre revendicările acestora fiind îmbunătățirea condițiilor de muncă, acordarea suplimentului de risc COVID-19, indexarea pensiilor și acordarea unor sporuri și majorări la salariu.

După acțiunea de protest, spiritele s-au mai calmat.

„Am avut o întâlnire cu ministrul Justiției în care am reușit să mai facem câțiva pași pe tema majorării de specialist de clasă, punerea în practică a unor decizii de instanțe și continuarea concursurilor.

Deficit de personal. Câțiva pași pentru că este evident că toate aceste demersuri presupun resurse. Pe scurt, e cât se poate de clar că există voință politică pentru ca procedurile de concurs să fie continuate și în 2021, pentru a se evita colapsul sistemului penitenciar.

Aplicare decizii instanțe. În ceea ce privește aplicarea deciziilor 51/2019 privind plata la maximul coeficientului funcției și a decizie 65/2020 privind plata corectă a sporului pentru ore suplimentare, oricât ar trage de timp angajatorul e clar că trebuie aplicate. Mai trebuie doar rezolvată problema impactului bugetar.

Ar mai fi o decizie administrativă în ceea ce privește plata corectă a indemnizației de concediu. În acest caz majoritatea instanțelor ne-au dat câștig de cauză iar la MJ deja se plătește în forma pe care noi o solicităm pentru toți angajații din penitenciare. Decizia ar trebui să fie simplă, chiar dacă ministrul nu și-a luat un angajament ferm în acest sens.

Majorarea pentru specialistul de clasă. Deja discutăm de o discriminare în acest caz, având în vedere că celelalte structuri din sectorul de apărare deja aplică această prevedere legală. Este și punctul în care demersurile sunt ceva mai avansate și după ceva modificări legislative, în legea bugetului probabil, s-ar putea găsi rezolvare în perioada următoare.

Am discutat cam 1 oră cu ministrul, am stabilit că vom continua acțiunile de protest și dialogul până când revendicările vor fi soluționate. Este evident că nu se poate rezolva de pe o zi pe alta, dar e important ca demersurile și de o parte (angajator) și de alta (sindicate) să fie făcute.”, au transmis sindicaliștii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Au încurcat vaccinul: prima doză cu Pfizer, rapel cu Moderna

Tue Feb 9 , 2021
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a anunțat că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer. După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de […]
vaccinare-constanta-72

V-ar putea interesa și: