VIDEO Tariful de intrare la Delfinariu nu se modifică în 2019

Adrian Bilba, director CMS, tariful de intrare la delfinariu
Adrian Bilbă, director CMSN

Tariful de intrare la Delfinariul din Constanța, dar și cel de la Microrezervație, nu se modifică nu în acest an.

Consiliului Județean Constanța (CJC) și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) au decis să nu majoreze prețurile, pentru că situația financiară a complexului permite acest lucru și mai ales pentru ca gradul de accesibilitate către constănțeni și turiști să fie cât mai mare.

„Noi nu modificăm prețurile în acest an. Este cuvântul pe care-l dau către vizitatori, pentru că nu se justifică să modifici prețurile în condițiile în care ai ajuns în situația de suficiență financiar-economică, adică în situația în care nu mai consumi bani de la bugetul județului. Degrevăm deci bugetul județului prin faptul că mai mulți vizitatori înseamnă mai multe venituri și preferăm să încasăm puțin de la mai mulți decât mult de la puțini. În felul acesta ne facem și mesajul educativ, și județul Constanța își face datoria față de turist și față de locuitori prin faptul că furnizează un serviciu educativ și de edutainment, adică de educație plăcută, la un preț convenabil, adică un preț de 9 euro adultul și, atenție, 2 euro copilul, în plin sezon. Este un preț care include Delfinariul și Microrezervația, un preț pe care nu îl mai găsești în alte delfinarii.”

Adrian Bîlbă, directorul CMSN

În Varna, Bulgaria, de exemplu, spune acesta, prețul pentru un adult sare de 12-13 euro, iar la copii nu este la sfert.

Legea Învățământului obligă instituțiile de stat ca elevii și studenți să aibă reducere de 75%. CJC și CMSN au făcut însă mai mult și au schimbat noțiunea de „elevi și studenți” cu cea de copii. Așadar, toți copii cu vârste de peste 7 ani beneficiază de această reducere. S-a luat această decizie pentru că, spune managerul CMSN, nu poți să obligi un elev să vină la mare, în vacanță, cu carnetul de elev vizat. Poate n-a avut timp.

O precizare: pentru cei sub 7 ani, intrarea este gratuită.

„În acest fel, județul Constanța re o ofertă turistică ce este, pe lângă tentantă, și posibilă de accesat, mai ieftină, „lesne”, cum se spune în Ardeal. În felul acesta ne asigurăm că și cel care nu are o sigură tentație de a vedea animale și de a învăța despre ele și de la ele să vină.”, a mai spus dr. Adrian Bîlbă.

Reamintim și faptul că, anul trecut, CMSN a introdus și un sistem de plată online a biletelor. Acesta funcționează foarte bine.

Detalii despre toate acestea puteți afla în clipul de mai jos, chiar de la dr. Adrian Bîlbă, managerul CMSN.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.