VIDEO Tariful de intrare la Delfinariu nu se modifică în 2019

Adrian Bilba, director CMS, tariful de intrare la delfinariu
Adrian Bilbă, director CMSN

Tariful de intrare la Delfinariul din Constanța, dar și cel de la Microrezervație, nu se modifică nu în acest an.

Consiliului Județean Constanța (CJC) și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) au decis să nu majoreze prețurile, pentru că situația financiară a complexului permite acest lucru și mai ales pentru ca gradul de accesibilitate către constănțeni și turiști să fie cât mai mare.

„Noi nu modificăm prețurile în acest an. Este cuvântul pe care-l dau către vizitatori, pentru că nu se justifică să modifici prețurile în condițiile în care ai ajuns în situația de suficiență financiar-economică, adică în situația în care nu mai consumi bani de la bugetul județului. Degrevăm deci bugetul județului prin faptul că mai mulți vizitatori înseamnă mai multe venituri și preferăm să încasăm puțin de la mai mulți decât mult de la puțini. În felul acesta ne facem și mesajul educativ, și județul Constanța își face datoria față de turist și față de locuitori prin faptul că furnizează un serviciu educativ și de edutainment, adică de educație plăcută, la un preț convenabil, adică un preț de 9 euro adultul și, atenție, 2 euro copilul, în plin sezon. Este un preț care include Delfinariul și Microrezervația, un preț pe care nu îl mai găsești în alte delfinarii.”

Adrian Bîlbă, directorul CMSN

În Varna, Bulgaria, de exemplu, spune acesta, prețul pentru un adult sare de 12-13 euro, iar la copii nu este la sfert.

Legea Învățământului obligă instituțiile de stat ca elevii și studenți să aibă reducere de 75%. CJC și CMSN au făcut însă mai mult și au schimbat noțiunea de „elevi și studenți” cu cea de copii. Așadar, toți copii cu vârste de peste 7 ani beneficiază de această reducere. S-a luat această decizie pentru că, spune managerul CMSN, nu poți să obligi un elev să vină la mare, în vacanță, cu carnetul de elev vizat. Poate n-a avut timp.

O precizare: pentru cei sub 7 ani, intrarea este gratuită.

„În acest fel, județul Constanța re o ofertă turistică ce este, pe lângă tentantă, și posibilă de accesat, mai ieftină, „lesne”, cum se spune în Ardeal. În felul acesta ne asigurăm că și cel care nu are o sigură tentație de a vedea animale și de a învăța despre ele și de la ele să vină.”, a mai spus dr. Adrian Bîlbă.

Reamintim și faptul că, anul trecut, CMSN a introdus și un sistem de plată online a biletelor. Acesta funcționează foarte bine.

Detalii despre toate acestea puteți afla în clipul de mai jos, chiar de la dr. Adrian Bîlbă, managerul CMSN.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr beat a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar

Dum feb. 24 , 2019
UPDATE 27 februarie. Iată cum arată victima accidentului: click AICI. Un șofer beat care conducea pe bulevardul Tomis din Constanța a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar. Polițiștii din Constanța spun că, în data de 24 februarie 2019, ora 00:45, un bărbat de 26 ani, […]

V-ar putea interesa și: